Back Back Nieuws

Mansveld Expotech realiseert lichkunstwerken in Amsterdam

09 december 2013
Het Amsterdam Light Festival is afgelopen vrijdag van start gegaan. De binnenstad van Amsterdam is van 6 december tot en met 19 januari voor de tweede keer het decor voor het licht- en waterfestival. Het festival toont verschillende lichtsculpturen en projecties van hedendaagse (internationale) kunstenaars in de openbare ruimte met als thema ‘Building with Light’. Het festival brengt licht gedurende de donkerste periode van het jaar en ‘verlicht’ het publiek met kleurrijke kunstwerken. De vaarroute, Water Colors, toont alle kunstwerken langs de Amsterdamse grachten en de Amstel. De wandelroute, Illuminade, vindt plaats in de Amsterdamse binnenstad.

Lichtkunstwerken
Mansveld Expotech is dit jaar voor de eerste keer als sponsor bij het Amsterdam Light Festival betrokken. Samen met Pronorm wordt er een aantal lichtkunstwerken gerealiseerd waaronder:
- Vaarwel, Locatie:  De Hollandse Schouwburg, Kunstenaars: Machteld Aardse & Femke Kempkes
- Myhouseyourhouse, Locatie Nieuwe Herengracht, Kunstenaars: Machteld Aardse & Femke Kempkes
- Reflections, Locatie: Hermitage, Kunstenaar: Teresa Mar
- Winter March in Smokey Areas, Locatie Stopera., Kunstenaar: Roos Haaften

Urban experiences
Sinds juli van dit jaar valt Pronorm B.V. onder de vleugels van Mansveld Expotech. Pronorm is als audiovisuele dienstverlener leidend op het gebied van urban experiences; oplossingen die er voor zorgen dat mensen iets beleven en ervaren, en zich prettiger en veiliger voelen in een stedelijke omgeving. Deze projecten worden vooral geïnitieerd vanuit marketing, design, sport, kunst en cultuur. De technologische innovaties maken vrijwel alle ideeën en conceptenmaakbaar en haalbaar. Meestal zijn zeer grote projecties (vaak op gevels van gebouwen) de basis. Dit wordt aangevuld met (LED-)verlichting, geluid en interactieve besturingen. Hierdoor is het mogelijk dat individuen de openbare ruimte gaan beïnvloeden, bijvoorbeeld via een app op hun mobiele telefoon. Pronorm denkt ook mee over oplossingen die de openbare veiligheid verbeteren en beschikt over technologie om grote groepen mensen tijdens diverse soorten evenementen op een veilige manier in openbare gebieden te laten bewegen. De grootbeeldprojecties worden gerealiseerd met projectoren van Pani, wereldwijd bekend om haar kwalitatief hoogwaardige grootbeeld projectiesystemen. Pronorm is voor West- Europa de exclusieve partner van Pani. Vanuit haar vestiging in Breda worden projecten in geheel Europa uitgevoerd. Naast het gebruik van Pani projectoren voor kunst- en cultuurprojecten, worden deze projectoren ook ingezet voor reclame doeleinden en diverse soorten sport- en corporate evenementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!