Back Back Nieuws

Mamouche 'mijn liefje' nieuwe stijl

06 juli 2009
Na een grondige renovatie, is de heropening van cafe restaurant Mamouche inmiddels een feit. Mamouche, wat 'mijn liefje' betekent, heeft haar vertrouwde concept in een modern jasje gestoken. Een uitgebalanceerde mix van oud en nieuw. Het ambachtelijke van toen, op unieke wijze samengebracht met de heersende normen op het gebied van vormgeving en onze eetcultuur.

East meets West

In 2002 opende cafe restaurant Mamouche haar deuren op loopafstand van de Albert Cuyp in de Amsterdamse Pijp, met als belofte: Nederland bekendmaken met de Marokkaanse eetcultuur en dat op geheel eigentijdse en moderne wijze. In de loop der jaren heeft is het restaurant een begrip geworden in de Pijp.


"Toch was het, zeker in deze snel veranderende en trendgevoelige branche, noodzakelijk mee te gaan met de tijd," aldus Nizar Yassine van Mamouche. Met die opdracht is interieurarchitect Stef Bakker aan de slag gegaan. Yassinge: Nu heeft Mamouche moderne strakke vormen en grafische prints gemixt met de sfeer van toen. Het doet denken aan de Parijse brasseries waar ontwerpers, stylisten en creatieven ontspannen en creëren. Geheimzinnig, intiem en warm door gebruik van licht en de aardse elementen: vuur, steen, hout en metaal".


Keuken
De keuken blijft zich kenmerken door een combinatie van de Noord-Afrikaanse met de West-Europese, met name Franse, keuken. De basis wordt gevormd door de kookstijl afkomstig de Maghreb, de overlappende streek tussen Marokko, Tunesië en Algerije. Dit is een zeer brede keuken, gekenmerkt door haar puurheid en simplesse, gecomplimenteerd met verfijning en verrassende combinaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!