Matteo MyderwykMatteo Myderwyk
Back Back Nieuws

Maastricht krijgt nieuw festival van woord, film en muziek

30 augustus 2017

Het literatuur-, muziek- en filmfestival Words on Fire, dat dit jaar op 5 november zijn eerste editie beleeft in Maastricht, heeft het volledige programma bekend gemaakt. De kaartverkoop is vandaag van start gegaan. Het festival vindt plaats in Lumiere Cinema en de Muziekgieterij rond de Maastrichtse binnenhaven Bassin, in de voormalige industriegebouwen van de Sphinxfabrieken.

Het festival telt een groot aantal nationale en internationale namen. Zo worden auteurs Annelies Verbeke, Jeroen Olyslaegers en Peter Terrin geïnterviewd en vinden er optredens plaats van de Amerikaanse folkbluesband Hurray for the Riff Raff, klassiek pianist Matteo Myderwyk en de nieuwste Belgische sensatie Tamino. Ook de komst van BNQT, met leden van onder andere Midlake, Band of Horses, Grandaddy en Travis, is bevestigd.

Samenwerking

Words on Fire is een initiatief van het Crossing Border festival, poppodium De Muziekgieterij en Lumière Cinema en wordt ondersteund door de Gemeente Maastricht, het Nederlands Letterenfonds en meerdere partners waaronder Mojo Concerts en boekhandel Dominicanen.

 

Op de foto: Matteo Myderwyk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!