Maassilo wordt officiële afterpartylocatie Eurovisie SongfestivalMaassilo wordt officiële afterpartylocatie Eurovisie Songfestival
Back Back Nieuws

Maassilo wordt officiële afterpartylocatie Eurovisie Songfestival

25 november 2019

De Maassilo in Rotterdam wordt de officiële afterpartylocatie EuroClub van het Eurovisiesongfestival. In de week van het songfestival worden in de EuroClub de officiële afterparty’s gehouden. Traditiegetrouw verzorgt de winnaar van het liedjesfestijn na winst diezelfde nacht nog een optreden in de EuroClub.

Klokje rond geopend

De Maassilo heeft van 8 tot en met 16 mei volgens Richard van Beusekom van de Maassilo de mogelijkheid om klokje rond geopend te zijn. Deelnemende artiesten, geaccrediteerden en fans kunnen in de omgebouwde graansilo in alle beschikbare zalen hun gang gaan. ‘Dat kan zijn om een feest te bouwen, maar de ESF-muzikanten kunnen zich op de tiende etage bijvoorbeeld ook terugtrekken om nog wat te oefenen op hun act’, vertelt Van Beusekom. De evenementenlocatie heeft al een link met het ESF. Duncan Laurence nam er zijn winnende lied Arcade op.

Euroclub

De grote, nieuwe concertzaal (1800 mensen) en de kleine zaal (maximaal 800), worden gebruikt voor optredens. De middelste zaal wordt de plek om iets te eten, drinken en bij te praten. ‘Buiten wil ik een grote tent neerzetten waarin we het hele veiligheidsgebeuren plaatsen dat dit evenement vereist’, gaat Van Beusekom verder. Hij belooft dat de tickets voor kostprijs de deur uit zullen gaan. ‘De entreeprijzen kunnen verschillen omdat artiesten uiteenlopende gages hebben, maar we doen het hier zeker niet voor die idioot hoge prijzen die in andere landen voor de EuroClub zijn gevraagd.’

Voormalige graansilo

De Maassilo is een tot evenementenlocatie omgebouwde voormalige graansilo op Rotterdam-Zuid, dichtbij Rotterdam Ahoy. Op 12, 14 en 16 mei vindt daar het Eurovisiesongfestival plaats. Van 8 tot en met 16 mei worden op verschillende locaties door de stad evenementen georganiseerd. De Binnenrotte is in de running om het Eurovision Village te huisvesten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!