Maassilo beste podium op Rotterdam Music Awards Maassilo beste podium op Rotterdam Music Awards
Back Back Nieuws

Maassilo beste podium op Rotterdam Music Awards

16 december 2019

Elf dagen lang stemmen op 99 genomineerden heeft afgelopen week in theater LantarenVenster geleid tot de uitreiking van de Rotterdam Music Awards. Dit jaar werd met 17.000 reacties een recordaantal stemmen uitgebracht. De Maassilo heeft de award binnengesleept voor het beste podium.

Zeven categorieën

Er kon worden gestemd in zeven categorieën: beste track, beste album, beste podium, beste festival, beste clubavond, exportprijs en belofte.

Exportprijs voor Naaz

De Rotterdamse zangeres Naaz heeft de exportprijs in de wacht gesleept. De hardcoreband Voidcrawler won met het nummer Burn de award voor de beste track. De band treedt daarmee in de voetsporen van De Likt, de winnaar van vorig jaar. Eni-less heeft met Tricks by the book de prijs voor het beste album gewonnen.

Maassilo Beste Podium

De Maassilo heeft de award binnengesleept voor het beste podium. De voormalige graansilo op Rotterdam-Zuid heeft zich ontwikkeld tot een podium met een industriële uitstraling, waar steeds meer bands uit binnen- en buitenland optreden.

Baroeg Open Air

De prijs voor het beste festival is naar Baroeg Open Air gegaan. Voor dit metalfeestje in het Zuiderpark werd dit jaar voor het eerst entree gevraagd. De winnaar van de beste clubavond, Korsakov, verkocht tijdens de Popweek moeiteloos de Maassilo vol. Hip-hopact Wowi won in de categorie belofte.

Diversiteit popscene

De awards werden uitgereikt door onder meer De Likt en de Rotterdamse wethouder Said Kasmi. De Rotterdamse Music Awards zijn in 2014 in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!