Maaspoort introduceert streaming in theaterzalenMaaspoort introduceert streaming in theaterzalen
Back Back Nieuws

Maaspoort introduceert streaming in theaterzalen

04 augustus 2020

Sinds het samenkomen in grote groepen verboden is, liggen de voorstellingen en evenementen in De Maaspoort nagenoeg stil. Gelukkig was De Maaspoort al enige tijd bezig met de installatie van streamingmogelijkheden. De oplevering van de laatste technische aanpassingen aan de Rabobank Venlo zaal en Frans Boermans zaal onlangs, kwam als geroepen. Sinds kort is het mogelijk een evenement, congres, lezing of uitvoering live te streamen of een professioneel geregisseerde opname vast te laten leggen.

Regieruimte

‘De afgelopen tijd zijn diverse camera’s aangebracht in de theaterzalen, daarnaast is de oude dirigentenkamer omgebouwd tot professionele afgesloten regieruimte. Uniek in theaterland. We krijgen dan ook veel belangstelling van collega theaters uit het hele land om te komen kijken naar onze inrichting.’ zegt Theatermanager Techniek Ton Lamberts trots.

Kennisevenementen

Dankzij livestreaming is het mogelijk een veel groter publiek te bereiken. Zeker bij kennisevenementen kan dit zeer waardevol zijn. Maar ook amateurgezelschappen, waar Venlo en de regio rijk aan is, kunnen op deze manier een unieke productie vastleggen voor later of streamen voor meer bereik. Daarnaast wil De Maaspoort de techniek gaan gebruiken om bezoekers die niet in staat zijn het theater te bezoeken, toch te laten genieten van voorstellingen.

Streaming op professioneel niveau

Directeur Leon Thommassen zegt: ‘Kwaliteit staat voorop, in alles wat we doen. We wilden niet alleen streaming aan kunnen bieden, maar juist streaming op een professioneel niveau. Dat is met de huidige inrichting gelukt. Er is ook al veel belangstelling. Dit biedt niet alleen mogelijkheden op het gebied van congressen en amateuruitvoeringen maar ook in samenwerking met professionele artiesten. Daar kijken we erg naar uit.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!