Luxonos nieuwe eigenaar Thearent BVLuxonos nieuwe eigenaar Thearent BV
Back Back Nieuws

Luxonos nieuwe eigenaar Thearent BV

24 augustus 2023

Luxonos uit Almere zet de Nederlandse activiteiten van Thearent voort onder dezelfde naam. Nadat eigenaren en partners Michel Wenzel en Marjon Vermeulen begin augustus de sluiting van de Nederlandse tak van de Thearent Group aankondigden, meldde de Almeerse audiovisuele totaalleverancier zich en is de overname in sneltreinvaart tot stand gekomen.

Theaterent over Luxonos

Michel Wenzel namens Thearent: ‘Marjon en ik hadden weloverwogen besloten de activiteiten in Nederland per 31 augustus te beëindigen. Nadat we dat aankondigden toonden Anco van Vliet en Mitch van Giersbergen van Luxonos concrete belangstelling om de activiteiten van Thearent voort te laten bestaan. De gedrevenheid die zij uitstralen, herkennen Marjon en ik van onszelf jaren geleden. Wij zijn dan ook blij dat zij het stokje overnemen en de naam Thearent laten voortbestaan.’

Luxonos over Theaterent

Anco van Vliet namens Luxonos: ‘Na het lezen van het persbericht waarin Michel en Marjon aankondigden te stoppen, hebben wij contact gezocht. Tijdens dit eerste gesprek bleek er een klik te zijn. Door deze overname kunnen wij onze bestaande klanten nu ook voorzien van de hoogste kwaliteit gordijnen en andere textielproducten. Daarnaast kunnen we de relaties van Thearent vanaf nu ook van A tot Z bedienen.’

Perfecte aanvulling

Luxonos is een audiovisuele totaalleverancier met Almere als thuisbasis. Luxonos levert techniek op zowel grote als kleine schaal, waarbij valt te denken aan licht, geluid, video, special effects, podia, pipe & drape, etc. Thearent is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van textielproducten voor theater- en televisieproducties, evenementen, beurzen en concerten. Thearent biedt toepassingen zoals pipe & drape, gordijnen, SET frame structuren, soundbaffles, projectieschermen, Eurotrack railststeem, maar ook voor decoflanel, molton en andere stoffen.

De overname wordt geformaliseerd op 1 september 2023. Vanaf dat moment doen Michel Wenzel en Marjon Vermeulen een stapje terug en ligt het management en de dagelijkse operatie van de Thearent activiteiten in handen van Anco van Vliet, Mitch van Giersbergen en hun team. Michel Wenzel en Marjon Vermeulen blijven betrokken als adviseur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!