Back Back Nieuws

Luxehotel Blakes verandert in The Dylan

14 oktober 2004
Na vijf jaar is het voorbij voor Blakes, het meest luxe hotel van Amsterdam. Om het dalende aantal goedbetalende gasten te pareren, wordt het exclusieve hotel aan de Keizersgracht verbouwd. Ook komt er een nieuwe naam: The Dylan. Blakes ging in 1999 open. Het hotel was tot in het kleinste detail ingericht door de Britse Anouska Hempel. Met kamerprijzen die inmiddels tussen de 255 en 1500 euro per nacht liggen, behoort Blakes tot de buitencategorie van de Amsterdamse hotels.

De afgelopen anderhalf jaar is het topsegment van de Amsterdamse hotels echter zwaar getroffen door de economische malaise en de afnemende reislust van de belangrijkste doelgroep: Britten en Amerikanen. In de Amsterdamse hotellerie was het geen geheim dat het slecht ging met Blakes. Nieuwe eigenaar The Stein Group - in weerwil van de naam afkomstig uit Spanje - grijpt nu in. Naast een nieuwe naam wordt het interieur ook grondig verbouwd. Er komt een nieuwe bar, een nieuwe 'health spa' en het restaurant wordt aangevuld met privékamers, die ook gebruikt zullen worden als vergaderzalen of ruimte voor presentaties.

Ook de acht suites en de 33 hotelkamers worden aangepakt. Het interieur en de apparatuur worden aangepast. Het doel is 'het beste hotel ter wereld te worden'. Stein nam Blakes over met behulp van het Amerikaanse investeringsfonds Apollo Real Estate. (Het Parool)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!