Lust voor de OogenLust voor de Oogen
Back Back Interview

Lust voor de Oogen

10 oktober 2018

Een oase van rust met zinnenprikkelende eyecatchers, ondersteund met een mooi stuk muziek. Zodra je Domein Oogenlust betreedt word je bevangen door de sereniteit, natuurlijke, organische vormen en imposante uitnodigende sfeer. Oogenlust staat voor creativiteit, ambacht en kwaliteit. Oprichters Marcel en Monique van Dijk en operationeel directeur Wim van Dijk vormen de directie van dit familiebedrijf. Marcel is de creator, bedenkt concepten en is verantwoordelijk voor de Sales. Monique haar kracht zit in het bewaken en sturen van de financiën en Wim is sterk in de organisatorische kant en realisatie van projecten. Een dreamteam dat samen met hun 43 medewerkers streeft naar perfectie en iedere keer opnieuw vol vuur en enthousiasme voor het hoogst haalbare resultaat gaat.

Way of life

Wim heeft de opleiding tot Bloemist en Plantaardig Vormgever aan het Wellantcollege in Houten doorlopen. ‘Mijn vader stimuleerde mij om bij andere bedrijven te werken maar die boden mij niet de uitdaging en schaalgrootte die ik wilde. Al snel ben ik full- time bij Oogenlust aan de slag gegaan en onlangs heb ik mijn 20 jarig jubileum gevierd.’ Eigenlijk weet hij niet anders dan dat hij op de werkvloer aanwezig is.

 • Lust voor de Oogen
 • Lust voor de Oogen
 • Lust voor de Oogen
  Champions League Finale Milaan
 • Lust voor de Oogen
  Champions League Finale Milaan
 • Lust voor de Oogen
 • Lust voor de Oogen
  Lunch in Bordeaux
 • Lust voor de Oogen
  Kerst ontbijt in Beurs van Berlage
 • Lust voor de Oogen
  Kerstdiner in het Scheepvaartmuseum
 • Lust voor de Oogen
  Marcel en Monique van Dijk
 • Lust voor de Oogen
  Domein Oogenlust

‘Vroeger werd er heel hard gewerkt en prachtige projecten neergezet maar de stressfactor lag hoog. Vaak werd het nachtwerk en werkweken van 6 tot 7 dagen waren eerder regel dan uitzondering. Dat kan geen mens volhouden en dit triggerde mij om de processen en werkzaamheden beter en meer gestroomlijnd te willen organiseren.’ Voor hem is zijn werk bij Oogenlust geen baan maar een way of life.

Ultieme Kick

‘Om mee te kunnen praten en denken moet je weten hoe alles werkt’, stelt Wim. Daarom heb ik alle verschillende facetten in ons bedrijf doorlopen en verdiep ik me in processen, leveranciers en creativiteit. Inmiddels weet ik wat wel kan en wat niet omdat ik het creatieve proces begrijp en dit op een praktische manier kan invullen.’ Wim houdt van puzzelen. ‘Voor een project doe ik ter plaatse uitgebreide research naar de situatie. Kan ik er komen met de vrachtwagens? Wat is de beste route? Deze grondige voorbereiding stelt hem in staat in zeer korte tijdsspanne de grootste evenementen efficiënt vorm te kunnen geven.

‘Opbouwen op prachtige locaties waar je maar moeilijk bij kunt komen vind ik echt een uitdaging’ zegt hij opgetogen. ‘Bij de Champions League Finale in Milaan vond het evenement plaats op de Universiteit midden in de stad. De vrachtwagen kon er amper naar binnen en we kregen zelfs discussie. De doorgang waar de vrachtwagen doorheen moest had aan weerszijden slechts 2 cm over. ‘Onze chauffeur kan dat’ verzekerde ik de opdrachtgever want ik heb vertrouwen in mijn mensen en weet wat ze kunnen. In zulke omstandigheden iets moois neerzetten geeft me echt een kick’ zegt Wim.

Genieten van wat we doen

In het Rijksmuseum in Amsterdam creëerden we een diner voor 150 personen gesitueerd bij de Nachtwacht van Rembrandt. Om 17.00 uur mochten we starten met de opbouw en om 19.00 uur moest het klaar zijn. Om 22.00 uur konden we de boel weer meenemen. Zulke projecten moeten altijd voldoen aan bepaalde specs en meubilair wordt soms voorgeschreven. Als ik echter het gevoel heb dat ik iets veel mooier kan creëren dat aan dezelfde specifieke eisen voldoet dan stel ik dat voor en zet dat in. In Berlijn moest binnen 9 uur een kale landingsbaan worden opgetoverd tot een sfeervol groen park en voor Nike hebben we een vliegtuighangar omgetoverd tot restaurant voor 1.200 man. Gigantische metamorfoses bewerkstelligen in zeer korte tijd is wat ik het liefst doe. Studio 100 brengt de musical 40-45 in Puurs bij Antwerpen. Hiervoor leveren we de meubelen, het decor en de buiten entree. Dit materiaal blijft zo’n 2 jaar weg.

Goed ondernemen is vooral ook genieten van wat je doet en wat we hier samen realiseren. We vragen onszelf en onze mensen regelmatig: ‘Ben je er zelf trots op en heb je ervan genoten?’

Zelfvoorzienend

Zelfvoorzienend zijn we niet alleen met ons vaste team mensen en specialisten. Duurzaamheid zit in ons DNA. Binnenkort zijn we 95% zelfvoorzienend in stroom en gasbehoefte en krijgen we een eigen biomassacentrale. Ons dak ligt vol zonnepanelen want ik vind dat we met dit thema goed moeten omgaan. Wat we kunnen doen moeten we goed regelen. Ook ons 8 hectare grootte terrein hebben we teruggebracht in oorspronkelijke natuurrijke staat.

Minister van Mooi

‘Als ik eindverantwoordelijk wordt gesteld voor de uitstraling van een evenement dan wil ik ook met verschillende partijen tot in detail kunnen meebeslissen’ stelt Marcel. Ik erger me bijvoorbeeld dood als details van derden niet matchen met onze decoraties en aankleding. Als ‘Minister van Mooi’ zijn we erop gebrand dat het totaalplaatje een 10 is. In die hoedanigheid moeten we ook over onze eigen professie heen mogen kijken en meebeslissen. De één trekt bij commentaar zijn wenkbrauwen op, de ander is blij met de suggesties.’

‘We zijn een bedrijf dat nagenoeg álles kan vult Wim aan. Werkelijk niets is ons te gek of teveel moeite. Bedrijven en organisaties weten dat als ze een bijzondere beleving willen neerzetten ze dit dan aan één partij kunnen vragen. Daar zijn we trots op en wat we ook mogen maken en creëren, uiteindelijk is het meest belangrijke dat de gasten het event een Lust voor de Oogen vinden.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!