Back Back Interview

Lukas Busser: ‘Respect tonen is respect krijgen’

10 juni 2014

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Dit keer maak je kennis met Lukas Busser van Constant in Beweging.

Wie is Lukas Busser?
Mijn naam is Lukas Busser, ik ben 28 jaar. Geboren in Boxmeer maar opgegroeid in Nijmegen. In Nijmegen gestudeerd en ongeveer twee en een half jaar geleden verhuisd naar Rotterdam om aan boord van de Grace Kelly te gaan werken. In het begin moest ik erg wennen aan het grote Rotterdam, maar inmiddels heb ik hier een fijn thuis gevonden en weet ik alle hotspots van Rotterdam goed te vinden.

Wat is typisch ‘Lukas Busser’?
Hard werken en daarnaast vrije tijd optimaal benutten.

Beroep en bedrijf?
Ik ben locatiemanager aan boord van de Grace Kelly. Tijdens het evenement ben ik de contactpersoon voor onze opdrachtgever en zorg ik er voor dat alles in goede banen wordt geleid. Daarnaast houd ik mij bezig met de interieurverzorging van het schip en ben ik verantwoordelijk voor de bestellingen bij onze leveranciers.

Waarom deze branche?
Ik ben niet iemand met een 9 tot 5 mentaliteit, ik houd erg van afwisseling in het werk en dat is één van de zekerheden die je hebt in deze branche. De diversiteit aan gasten die we mogen ontvangen inspireert mij. De invulling van een event is aan boord van de Grace Kelly nooit hetzelfde, er is sprake van maatwerk, geheel aansluitend bij de wensen van de opdrachtgever. In mijn geval is ook nog eens het uitzicht van mijn werkplek prachtig, het is heerlijk op het water! Tijdens mijn studie werkte ik al voor Constant in beweging en dat ben ik blijven doen en doe ik nog steeds met veel plezier.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dat was een evenement dat Constant in Beweging organiseerde in opdracht van de gemeente Nijmegen en de Nijmeegse vierdaagse feesten. De genodigden werden ontvangen op het stadhuis en kregen daarna een diner aan boord van de Jules Verne. Het was het eerste event waar ik de totale verantwoordelijkheid kreeg. Het was dan alleen de receptie op het stadhuis maar ik was toch behoorlijk zenuwachtig. De receptie verliep vlekkeloos en mijn taak zat er op. Het was zeker niet het mooiste event maar ik ben nog nooit zo trots op mezelf geweest.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Voor mijn studie heeft mijn stage plaats gevonden in Miami. Het mooiste evenement dat ik heb bijgewoond is de Miami Winter Music Conference. Een week lang wordt Miami en South Beach overspoeld met DJ’s van over de hele wereld. Praktisch in elke club, restaurant of hotel is er feest. Ik ben er in 2007 bij geweest en omdat ik als conciërge werkte in een van de betere hotels kreeg ik voor diverse grote optredens vrijkaarten. Ik heb zelfs een aantal grote Nederlandse Dj’s mogen ontmoeten o.a. Tiësto en Fedde le Grand.

Wat inspireert jou?
Een kijkje in andermans keuken, op vakantie gaan en branchegenoten.

Waar droom je nog van?
Om een hotel te beginnen in een zonnig oord. Maar misschien laat ik het maar bij een droom…

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
De branche gaat steeds meer te maken krijgen met moderne opdrachtgevers. Opdrachtgevers die hun event snel en makkelijk willen regelen en vaak met een beperkt budget. Een generatie die via Google leuke locaties aan het zoeken is. Ik denk dat het als bedrijf zijnde erg belangrijk is om daar op in te spelen. Je moet makkelijk te vinden zijn en duidelijke informatie verstrekken.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je?
Dan zou ik graag een dagje willen ruilen met Richard Branson (oprichter Virgin Group). Deze man is naast een grote bekende zakenman ook een groot levensgenieter. Hij probeert echt van zijn werk zijn hobby te maken, iets wat volgens mij iedereen wel ambieert in het leven. Zijn hobby was muziek, hij startte Virgin records. Zijn hobby werd vliegen, hij startte Virgin Airlines. En zo zijn er nog tal van voorbeelden.

Wat was je grootste blunder?
Het was aan het einde van een evenement dat ik aan de barman vroeg of hij een lijstje voor mij had met de gedronken drankjes van die avond en dat hij aangaf dat hij niks had geteld, omdat hij er vanuit was gegaan dat alles op uitkoop was.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
De rol van gastheer beheers ik ook thuis. Vrienden en familie die bij mij op visite komen, leg ik graag in de watten.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Respect tonen is respect krijgen. Ik ontvang iedereen met open armen aan boord van de Grace Kelly.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!