Lowlands Science Open CallLowlands Science Open Call
Back Back Nieuws

Lowlands Science Open Call

14 februari 2024

Lowlands Science is het wetenschapsprogramma van Lowlands, één van Nederlands grootste en bekendste festivals. Lowlands, De Nationale Wetenschapsagenda (NWA), New Scientist en BKB | Het Campagnebureau nodigen wetenschappers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen om uit te voeren tijdens het festival op 16, 17 en 18 augustus 2024. Aanmelden voor deze bijzondere onderzoeksmogelijkheid kan tot uiterlijk 31 maart 2024.

Drie dagen achter elkaar onderzoeksdata verzamelen op een festival met 65.000 bezoekers in het Lowlands Science Lab. Hier worden festivalbezoekers vrijwillig onderdeel van experimenten om zo de wetenschap verder te helpen. Wetenschappers verzamelen data en festivalbezoekers maken op toegankelijke wijze kennis met wetenschappelijk onderzoek.

Brede insteek voor onderzoek mogelijk 

De afgelopen jaren voerden Nederlandse universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen en andere onderzoeksinstellingen tientallen onderzoeken uit. Een breed scala aan maatschappelijk relevante onderwerpen zijn voorbijgekomen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld onderzocht of muziekfestivals bijdragen aan vertrouwen in de samenleving, wat het verband is tussen je ontlasting en je persoonlijkheid en wat er zou gebeuren met ons sociale leven als we voedsel niet meer nodig zouden hebben om te overleven. Hier zijn alle onderzoeken van vorige jaren terug te vinden.

Onderzoekers van alle onderzoeksinstellingen worden opgeroepen om voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit van onderzoek en de haalbaarheid gewaarborgd worden. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend geanonimiseerd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek kan gebruikgemaakt worden van het afgebakende Lowlands Science terrein en de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers die jaarlijks in grote getale naar het Lowlands Science Lab komen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!