Lowlands Science: open callLowlands Science: open call
Back Back Nieuws

Lowlands Science: open call

09 februari 2023

Lowlands Science is het wetenschapsprogramma van Lowlands. Lowlands, De Nationale Wetenschapsagenda (NWA), New Scientist en BKB | Het Campagnebureau nodigen wetenschappers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen om uit te voeren tijdens het festival op 18, 19 en 20 augustus 2023. Aanmelden voor deze bijzondere onderzoeksmogelijkheid kan uiterlijk 31 maart 2023. Lees de criteria voor het indienen van een onderzoek via deze link. 

De voorgaande edities van Lowlands Science waren erg succesvol. Zowel voor de festivalbezoekers die op een toegankelijke manier kennis maken met onderzoek, als de deelnemende wetenschappers die heel veel data verzamelden op het festivalterrein. In het Lowlands Science Lab worden festivalbezoekers vrijwillig onderdeel van experimenten om zo de wetenschap verder te helpen. Deelnemende onderzoekers worden op die manier verder geholpen en enthousiasmeren festivalbezoekers en media voor hun onderzoek. 

Uiteenlopende onderwerpen

Afgelopen jaren voerden vele Nederlandse universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen en andere onderzoeksinstellingen tientallen onderzoeken uit. De onderwerpen varieerden van aanwezigheid van het 'adventure gen' bij bezoekers, duurzaam eetgedrag, pijnprikkels tot taalontwikkeling. Vorig jaar onderzochten onderzoekers bijvoorbeeld of chirurgen net zo goed opereren met een alcoholisch drankje op en hoe het voelt om te praten met een robot. Hier zijn alle onderzoeken van vorige jaren terug te vinden. 

Veel mogelijk

Onderzoekers van alle onderzoeksinstellingen worden opgeroepen om voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit van onderzoek en de haalbaarheid gewaarborgd kan worden in de voorstellen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend geanonimiseerd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek kan gebruikgemaakt worden van het afgebakende Lowlands Science terrein en de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers die jaarlijks in grote getale naar het Lowlands Science Lab komen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!