Lowlands gaat samenwerking aan met EarthtodayLowlands gaat samenwerking aan met Earthtoday
Back Back Nieuws

Lowlands gaat samenwerking aan met Earthtoday

27 mei 2021

Weertje hè? Terwijl onze planeet links in de fik staat en rechts verzuipt, verschrompelt of wegwaait, is het tijd voor actie. Daarvoor sluit Lowlands zich aan bij EarthToday, een organisatie die een unieke manier gevonden heeft om de bescherming van onze planeet aan te jagen.

Crowdfunden

Want de wetenschap is er namelijk allang uit. We moeten in het jaar 2050 minstens 50% van de Aarde beschermd hebben tegen landjepikkers en klimaatkillers, anders is er geen redden meer aan. Daarvoor hebben we nog geen dertig jaar, dus er is haast bij. De concrete aanpak van EarthToday levert direct resultaat. Stap 1: we crowdfunden met zijn allen wereldwijd bescherming van natuurgebieden. Stap 2: we geven de sleutel aan erkende natuurbeschermers. Stap 3: repeat. 

Units of Nature

Met behulp van die publieke pot met goud beschermt EarthToday zogenaamde Units of Nature (uon): per stuk 1 vierkante meter land ergens ter wereld zoals in Brazilië, Kenia, Portugal, Argentinië en in ons eigen Brabant. Die worden vervolgens onder beheer van natuur- en dierenbeschermingsorganisaties geplaatst, die aan strenge eisen moeten voldoen. Zo redden we een paar voetbalvelden regenwoud hier en een dik stuk wetlands daar; the sky is letterlijk the limit, terwijl de ongerepte natuur zich als een groene olievlek over de Aarde verspreidt. Voor € 1,20 per m² is dat de deal van de eeuw, helemaal als alle Lowlanders hun krachten bundelen. Om te laten zien dat ze dat serieus menen, reserveert Lowlands alvast de eerste 60.000 vierkante meters – één uon per Lowlander op LL21 – wat neerkomt op een natuurgebied ter grootte van drie-en-een-half keer het Alpha-gebied.

Foto: Arend Jan Hermsen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!