Back Back Nieuws

Love Food, Fight Waste: duurzame catering bij opening Westergastheater

22 april 2015
Tijdens de Lenteborrel op donderdag 9 april werd het Westergastheater geopend. Tijdens deze jaarlijkse netwerkborrel kwamen relaties en partners van de Westergasfabriek, DeBorrelFabriek en Jurlights bijeen in het ‘nieuwe’ Westergastheater, dat in vol ornaat werd getoond.

Dit gezamenlijke netwerk event had enerzijds als doel event organisatoren en overige partners het nieuwe theater te laten ervaren. Anderzijds was het doel om één van de gedeelde kernwaarden van de drie partners ‘duurzaamheid’ in de spotlights te zetten.

Love Food, Fight Waste
DeBorrelFabriek neemt al jaren zijn verantwoordelijkheid door haar bedrijfsvoering duurzaam in te richten en uit te voeren, maar sinds kort heeft de cateraar besloten haar tanden te zetten in de strijd tegen waste. Onder het motto Love food, Fight waste werden een aantal van deze initiatieven getoond met als doel om de gasten deelgenoot te maken om ‘waste’ tot een minimum te beperken.

Het menu van de dag was 99% vegetarisch, zodat dit groene afval regelrecht zijn weg vond als voer voor de biggetjes die in het hooi lagen van het speciaal voor het evenement opgestelde ‘No meat, just greet’ boerderijtje. DeBorrelFabriek adopteert deze twee biggetjes en hoopt voor hen binnenkort een plekje te vinden in de buurtboerderij van de Westerparkbuurt. Ook kregen alle gasten een foodie bag mee, dit kartonnen boxje werkt volgens het oude doggiebag principe en aan de gasten werd actief gevraagd of zij hun lievelingsgerecht mee naar huis wilden nemen.

Bewustwording
Daarnaast speelde bewustwording en de invloed van wat eten en drinken met je doet een grote rol tijdens het evenement. Frisdranken werden geweerd en maakten plaats voor een limonadefabriek waar de limonade sommelier siropen en kraanwater in ongewone combinaties mixte. Er werd creativiteit van de gasten gevraagd doordat alle gerechten zelf konden worden samengesteld met als gevolg dat iedereen zijn eigen ‘signature dish’ samenstelde. Netwerken speelde daarbij een grote rol, want door de innovatieve concepten van Chef’s table, Power to the Pieper en Cut the Crab kwamen de gasten op speelse wijze met elkaar in contact.

Westergastheater
Deze nieuwe evenementenlocatie van de Westergasfabriek ligt in de Zuiveringshal Oost en heeft een zaal capaciteit van 540 personen. Door de flexibele indeling leent de ruimte zich goed voor uiteenlopende evenementen; van concerten en theatervoorstellingen tot congressen en diners.

Foto: Arjen Veldt

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!