Back Back Nieuws

Louvre opent boetiek businesshotel op Schiphol

30 maart 2016
Louvre Hotels Group (LHG) heeft onlangs de definitieve franchise- en managementovereenkomst getekend met investeringsmaatschappij PingProperties voor het gebouw aan de Piet Guilonardweg 3 op Schiphol. Op deze locatie zal in het najaar een Tulip Inn hotel geëxploiteerd worden op basis van een management overeenkomst met Louvre Hotels Group. Louvre Hotels Group behoort tot één van de grootste hotelketens ter wereld, vooral na de overname door Jin Jiang International Holdings Co. Ltd. vorig jaar, met meer dan 3.000 hotels in 52 landen. De eerste werkzaamheden voor de transformatie zijn reeds gestart en in oktober 2016 zal Tulip Inn Amsterdam Airport Schiphol haar deuren openen voor gasten. 
 
Hip en groen
Met het hotellabel Tulip Inn krijgt PingProperties de ruimte, binnen de omschreven brand standards, zelf invulling te geven aan een concept, doelgroep en uitstraling. Het hotel met 143 kamers verdeeld over vijf verdiepingen wordt ingericht vanuit het interieurconcept ‘de groene oase op Schiphol'. Hiermee zet PingProperties een hip businesshotel neer met een bijzondere, trendy beleving tegen een toegankelijke prijs. Louvre Hotels Group en PingProperties richten hun pijlen hierbij op passagiers op Schiphol in de leeftijd van 25 tot 55 jaar, evenals zakelijke reizigers in het budgetsegment. Het hotel wordt onder andere voorzien van gratis Wi-Fi netwerk, gratis shuttle service en een 24-uursservice van lobby & receptie.
 
In aansluiting op het ‘boetiek' interieurconcept zal het hotel na de transformatie een zogenaamd Green Key label krijgen, een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.
 
Belangrijke uitbreiding
Michael Spetter, verantwoordelijk binnen Louvre Hotels Group Benelux voor alle management en franchise hotels, is zeer blij met het nieuwe hotel: 'Dit is een zeer belangrijke uitbreiding voor Golden Tulip. Vanwege de locatie is het voor zowel (inter)nationale leisure- als zakelijke gasten een aanwinst. Bovendien is dit het tweede Tulip Inn hotel in Nederland waarbij Louvre Hotels Group zelf verantwoordelijk is voor het management. Deze ontwikkeling past uitstekend bij de strategie van Louvre Hotels Group om de vertegenwoordiging van Tulip Inn en Golden Tulip in de grote steden en op luchthavens te vergroten. Eerder opende Golden Tulip al hotels bij de luchthavens van Eindhoven, Brussel, Rome en Parijs.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!