Back Back Nieuws

Louvre groeit mee met zakelijke toerisme in Afrika

12 april 2016
Louvre Hotels Group, nummer één hotelgroep in Oost-Afrika, opende onlangs het eerste hotel in Nairobi. Door zich in Kenia te vestigen met het 4 sterren Golden Tulip Westlands Nairobi zet Louvre Hotels Group haar groeistrategie door. Het internationale Golden Tulip hotel label was al aanwezig in acht sub-Sahara Afrikaanse landen met dertien hotels en in totaal 2020 kamers onder de merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip.

Het gloednieuwe vier sterren hotel Golden Tulip Westlands Nairobi, telt 94 kamers en biedt vele high- end diensten waaronder een aantal uitstekende restaurants, spa's en zwembaden evenals vergaderzalen voor de zakelijke reiziger. Het hotel ligt in de prestigieuze wijk Westlands en is ontworpen in lijn van de filosofie van het merk 'international standards with local flavour'.

Golden Tulip Westlands Nairobi
Met een mooie locatie en een breed scala aan voorzieningen, is het hotel ontworpen voor zakenreizigers en vakantiegangers. De wijk Westlands is een welvarend modern gebied dat bekend staat om zijn winkelcentra, kantoorgebouwen en andere internationale bedrijven. Golden Tulip Westlands Nairobi biedt 4 type kamers aan voor elk budget. Alle kamers zijn ingericht met goede voorzieningen, zoals een mini-bar, interactieve LED-tv, airconditioning en koffie- en thee faciliteiten. Het hotel biedt ook gratis WiFi aan alle gasten. Golden Tulip Westlands Nairobi biedt ook diverse recreatieve faciliteiten zoals een fitnessruimte, sportbar, zwembad op het dak en divers e restaurnants. Het hotel is ideaal voor het organiseren van vergaderingen, conferenties, bruiloften en andere evenementen voor 20 tot 600 pax.
 
'We zijn erg enthousiast om te beginnen met ons eerste hotel in Kenia met Golden Tulip. Nairobi stad heeft een grote groei en ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren samen met het groeiende toerisme is dit het perfecte moment voor Golden Tulip om  voet op Keniaanse bodem te zetten. We kijken er naar uit om onze gasten te verwelkomen met uitstekende service, authentieke gastvrijheid vermengd met de Keniaanse flair', zo zegt Mr. Jagat Shah, CEO van Mitsumi Group, eigenaar van het hotel.
 
In het afgelopen jaar is Louvre Hotels Group ook doorgedrongen tot de Ethiopische markt met een Golden Tulip in Addis Ababa en Kigali (Rwanda). Vele andere projecten zijn momenteel in ontwikkeling of worden gebouwd in deze regio. Voor 2016 staan zelfs zo'n vijftien hotels op de planning, waarmee de groep haar aanwezigheid kan verdubbelen.
 
Toerisme in Afrika
Het aantal toeristen dat verwelkomd wordt in heel Afrika, is meer dan verdubbeld in de afgelopen vijftien jaar. Met een toename van 26 miljoen naar 56 miljoen in 2014 volgens het Tourist Investment and Business Forum for Africa. 'De toeristische sector, met name het zakelijke toerisme, kent een sterke groei in deze regio. Ons doel is om er te zijn voor onze klanten, waar hun werk hen ook brengt in Afrika, met hoogwaardige hotels die faciliteiten en diensten bieden die de groei van de zakelijke en recreatieve toerist ondersteunen en stimuleren', legt Alain Sebah, verantwoordelijk binnen Louvre Hotels Group voor Frans sprekend Afrika en Oost Afrika, uit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!