Back Back Achter de schermen

Loslaten, out of the box denken, buiten spelen (masterclass creatie gehad)

10 september 2008

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Creativiteit, scheppingsdrang, ideeën, inspiratie en bevlogenheid. Mensen die van deze woorden warm worden zaten dinsdagmiddag te genieten in de boardroom van Obsession Live Communication in Voorschoten. Daar hield het bureau voor live communication en eventmarketing (lees: organisatiebureau) met Robert Essenstam als spreker een masterclass met als thema Creatie.

Naar de foto’s op Flickr.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Robert Essenstam, sinds april zelfstandig adviseur strategie en denkwerk en daarvoor strategy director bij Saatchi & Saatchi, maar ook bij bureaus als FHV/BBDO en BBCW, sprak over de puurheid van kinderen als inspiratiebron, de open bron van fantasie en onbeperkte mogelijkheden. En over die puurheid, creativiteit en authenticiteit die er (bij velen onder ons) uit is geramd toen we eenmaal naar school gingen, aan moesten sluiten en moesten leren luisteren en volgen, om uiteindelijk – net als iedereen – slaaf te worden van het geld (dit zijn mijn woorden).

We moeten weer leren om buiten de paden te treden, out of the box te denken en echt weer even buiten te gaan spelen. Staren naar een wit vel papier of computerscherm zal nooit nooit nooit iets creatiefs opleveren. Ga er op uit, ga uit je eigen omgeving, luister naar de vogels… dat werk. Als je ergens tegenaan zit te hikken, sta op en ga gewoon lopen… binnen 5 minuten stromen de ideeën binnen.

Punkmedia was aanwezig bij de masterclass.
Naar het korte filmpje op YouTube.
Naar de foto’s op Flickr.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!