LOL-Training: Storytelling met je iPhoneLOL-Training: Storytelling met je iPhone
Back Back Nieuws

LOL-Training: Storytelling met je iPhone

24 februari 2022

Yes! We mogen weer ongelimiteerd mooie plekken bezoeken. Wat is er dan leuker dan je indrukken delen met je volgers? Bewegend beeld kan een enorme impact hebben bij het vertellen van je verhaal. Dat Linda op Locatie in de ban is van het bewegende beeld, laat ze vol overtuiging zien in de filmpjes die daags voor en na haar samenwerkingen en #locatietours op de socials verschijnen. Zelfgeschoten en eigenhandig ge-edit, direct op de iPhone. In de training Filmen en monteren met je iPhone (of smartphone) doen de mannen achter film- en productiebedrijf Broerz het geheim van het maken van deze korte, authentieke filmpjes voor ons uit de doeken. Wat blijkt? Je moet het gewoon dóen. En met de fantastische industrieel-monumentale evenementenlocatie Het Zendstation als backdrop blijkt dat bíjna een koud kunstje!

Het Zendstation

De verhalen liggen voor het oprapen, zéker bij een evenementenlocatie als Het Zendstation. Een iconisch gebouw in Dudokstijl, waar opeenvolgend de Nederlandse Omroep Zender Maatschappij (NOZEMA), de bezetter en de dreiging van de Koude Oorlog een grote rol speelden. Sinds januari 2019 is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis: het bijzondere gebouw werd aangekocht met als doel het op termijn een nieuw leven te geven. Tot het zo ver is, zijn gebouw en het omliggende terrein te huur voor evenementen van divers pluimage. De perfecte locatie voor een extra shot inspiratie, vonden Linda op Locatie en Broerz. Linda: ‘Het blijkt ontzettend fijn als je zelf filmpjes kunt maken voor je eigen social media. Bewegende beelden trekken meer aandacht. Richard en John kunnen je dat leren. Tijd om deze kunst te delen!’

Beeld zegt meer dan 1000 woorden

De energie van het drietal werkt aanstekelijk en de locatie meer dan nieuwsgierigmakend. Gelukkig, want voor een goede korte film heb je een verhaal nodig, vertellen John en Richard. Bovendien: beeld zegt meer dan 1000 woorden en authenticiteit is key. Tot zover de oneliners: wij gaan onze eigen vlog of film maken! Aan het eind van deze dag heeft deze leergierige groep communicatieprofessials een heuse film om met de volgers te delen, beloven de Broerz. Voordat we van start gaan – want filmen en vloggen moet je vooral gewoon dóen – een paar handvatten en tips:

-          Denk na over je doel. Waarom maak je een filmpje? Wie is je doelgroep? Vertel een verhaal!

-          Maak het persoonlijk en daarmee geloofwaardig. Gelooft je kijker wat ze zien? Herkennen ze jou als persoon erin? Dan is je verhaal krachtig.

-          Hou het kort, één minuut is vaak al lang genoeg.

-          Doe het zelf en ga aan de slag met de mogelijkheden van de smartphone. Met iMovie (standaard op je iPhone) monteer je snel en eenvoudig een kort filmpje.

-          Gebruik een selfiestick. Waren die niet alleen voor selfies? Nee, John en Richard laten zien ware tovenaars met de selfiestick te zijn. Originele hoeken, je selfiestick als statief of als tweede cameraman…

‘Verder zijn er eígenlijk geen regels’, vertelt John. ‘Wat past bij jou? Wat past bij jouw organisatie? We zeggen niet voor niets echte mensen, echte verhalen.

Zo eenvoudig kan het zijn!

Gaan doen dus. Een ruim uur hebben we om bewegend beeld te verzamelen. Geen probleem en een onmogelijke opgave tegelijk, want Het Zendstation is één bom inspiratie. Vertel je het verhaal van de kernbunker? De mogelijkheden van het terrein als evenementenlocatie? Je eigen ervaringen? Wordt het een griezelige jaren ’80 film met slecht acteerwerk? Na een intensieve kennismaking met de mogelijkheden van de selfiestick, een hernieuwd vertrouwen in de iPhone en duizelend van alle gangen en ruimtes van Het Zendstation zet de groep zich – met Richard, John en Linda als vliegende keep tussendoor – aan het editen. En verrek: aan het einde zitten we naar 15 zeer geslaagde films te kijken. Trots!

De onderstaande film maakte Linda tussen de bedrijven door uit de losse pols, zonder microfoontjes. De volgende dag gemonteerd op haar iPhone, vanaf de bank en direct geplaatst op haar social media. Zo eenvoudig kan het zijn!

Wil je zelf ook aan de slag met het delen van bewegend beeld en alle tips uitgelegd krijgen door Richard en John? Woensdag 11 mei 2022 organiseert Linda op Locatie de volgende training, wederom bij Het Zendstation.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!