LOL tijdens de Locatietour HaarlemLOL tijdens de Locatietour Haarlem
Back Back Nieuws

LOL tijdens de Locatietour Haarlem

20 juli 2022

Kom, we nemen je mee naar Haarlem. Dan kun jij als eventplanner of branchegenoot zelf ervaren hoe veelzijdig die prachtige stad is – en niet alleen voor zakelijke evenementen! Linda op locatie en Pien Keizer- de Vries van Haarlem Convention Bureau stelden zichzelf een even helder als tikje ingewikkeld doel, want hóe laat je zo’n 48 evententhousiastelingen  in één dag zoveel mogelijk verschillende facetten van jouw stad zien? De #locatietourhaarlem was het antwoord, want de parels van locaties die bezocht werden, waren een perfecte afspiegeling!

Hip, klassiek, innovatief, gevestigd. Áls je al stickertjes wilt plakken, dan vind je in Haarlem voor elk wat wils. Op dinsdag 12 juli mochten ook de deelnemers aan de Locatietour Haarlem dat gaan ervaren, want de echte Haarlemmer weet dat natuurlijk allang.

Klassiek meets modern: een muzikale ontvangst

Die Haarlemmer weet bijvoorbeeld het schitterende gebouw van Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem prima te vinden. En wij nu ook! Na een fijne landing in de blauwe zaal van dit historische theater, worden we muzikaal verrast door violist Lonneke van Straalen en pianist Christiaan Kuyvenhoven. Zo’n muzikaal intermezzo in warme kleine zaal van het theater is een geweldig idee om de dag ontspannen en energiek te beginnen. Om daarna bijvoorbeeld in de Grote Zaal (1220 personen) plaats te nemen voor een congres, te vergaderen in de Van Warmerdam zaal, of in een van de andere 5 ruimtes die het theater rijk is aan de slag te gaan. Enthousiast van alle mogelijkheden en met een vers croissantje in de buik gaan we verder op onze ontdekkingstocht door Haarlem.

Ontdek het kunstwerk tussen je oren

In een lange slinger fietsen van Biketours Haarlem fietsen we naar Museum van de Geest. Dat dit museum is uitgeroepen tot Museum of the Year 2022 is niet verwonderlijk: de frisse ruimtes, de intrigerende vraagstukken die het museum je te overdenken geeft en de creatieve zaalopstelling zorgt ervoor dat je hier oneindig kunt rondkijken. Tijdens zakelijke evenementen in een van de 5 ruimtes van het museum is een bezoek aan de collectie, een op maat gemaakte rondleiding, een workshop inclusiviteit of een Mindful Break zonder moeite in je programma in te passen.

19e eeuws Haarlem

In Museumhuis Barnaart van Vereniging Hendrick de Keyser waan je je weer in hele andere sferen, namelijk in het Haarlem van rond 1800. De prachtige ruimtes die de vermogende koopman Jhr. Philip Barnaart in neoclassistische stijl liet optrekken zijn volledig gerestaureerd en geopend voor gasten en evenementen. In oa. de Gouden Zaal, de Etrurische kamer en de Erkerzaal is de originele wandbespanning en het oorspronkelijke ameublement nog aanwezig. Kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen? Open dan eens wat kastjes – ja, dat mag. Overal tref je originele details!

Goed toeven in het groen

Drie locaties bezocht nog voor de lunch, daar krijg je trek van. In de groene binnentuin van meeting- en werklocatie Zaamen is het goed toeven, zéker met een frisse salade met zomertruffel voor je neus. Zaamen heeft vaste werkplekken, maar ook verschillende vergaderruimtes (2-20 pers.) zoals de inspiration room en het tuinhuis, stilteruimtes én presentatieruimtes!

Bijgekomen en met bijgevulde Doppers (wist je dat de Dopper uit Haarlem komt? Dankzij Dopper zijn tijdens de tour minstens 150 wegwerpwaterflesjes bespaard!) stappen we op de fiets. Dit keer in kleine groepjes voor 5 ‘kijkjes in een kwartiertje’, een slimme manier om in korte tijd even sfeer van een locatie te proeven.

Vijf kijkjes-in-een-kwartiertje

Op de fiets krijg je een mooi overzicht van de compactheid van Haarlem, terwijl je op elke hoek op een verrassing stuit. Zoals Boutique Hostel Hello I’m Local. Ze omschrijven zichzelf als ‘Somewhere in between a laid-back hostel and a 5-star hotel’ en dat is precies raak. Met creatief ingerichte kamers en een klein eigen theater kun je hier alle kanten op.

Van klein naar groot, aan de rand van het oude centrum bezoeken we Carlton Square. In dit hotel vind je naast een grote, schaalbare zaal op de eerste verdieping ook een knusse boardroom in de oude Whiskylounge van het hotel én het inpandige Bar & Kitchen Zocher.

Plantbased sushi en vloerkleden van visnetten

De tweewieler brengt ons naar Boutiquehotel Staats, gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan een heerlijk rustig straatje. Elke meetingruimte en kamer is anders en de huiselijke sfeer overheerst. In het bijbehorende leerwerkrestaurant De Ripper kun je heerlijk eten, ook als Haarlemmer.

Het stickertje innovatief plaatsen we op het hele concept van onze volgende locatie: plantbased restaurant Mama Gaia en de duurzame hub Oceans, waar ook het hoofdkantoor van Dopper zit. Coworkspaces, meetingrooms, plafonds bekleed met oud krantenpapier, muren van plastic flessen, vloerkleden van visnetten, alles ziet er strak uit bij deze plek met een missie. We waren al overtuigd, maar na de plantbased sushi met tomaat en zeewier helemaal!

Op naar de allerlaatste parel!

Vrijwel overal in Haarlem zie je hem aan de horizon, de bolling van de voormalige gevangenis de Koepel/CupolaXS Dit rijksmonument is getransformeerd tot een bijzondere meetinglocatie. Cultuur, onderwijs en het bedrijfsleven komen hier samen in een bruisende mix. Er is een adembenemende centrale ruimte onder de koepel en je kunt kantoor houden in de oude cellen. Een locatie waar je graag even blijft zitten (pun intended).

We wisselen de fietsen in voor een sloep van Luxe Sloepen Haarlem. Terwijl wij uitpuffen en van het zonnetje genieten, vertelt de schipper ons nog meer over de highlights van Haarlem en varen we kalm aan richting de allerlaatste parel van Haarlem: Mooie Boules. We zien hier aan het water nóg een andere kant van Haarlem, het industriële, spannende randje van de stad. Met een paar karaffen 0.0 G&T’s, Sangria, heerlijke hapjes en jeu des boules is deze locatie de perfecte plek om na te praten en de veelzijdigheid van Haarlem te laten bezinken. Hier wil je nooit meer weg!

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over de meetingmogelijkheden in Haarlem, neem dan contact op met Pien Keizer van het Haarlem Convention Bureau. Ben je meetingplanner en wil je ook eens mee op Locatietour? Meld je dan even bij Linda op Locatie!

 

Tekst: Mahlee Plekker

Fotografie: Bianca de Wit, BFoto

Video: BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!