LOL! Locatietour Utrecht RegionLOL! Locatietour Utrecht Region
Back Back Nieuws

LOL! Locatietour Utrecht Region

25 januari 2023

Wat acrobatische toeren, missievol meeten, rust in de natuur, sprookjesachtig dineren en een koude kermis met elkaar gemeen hebben? Het zijn de krenten uit de pap die Utrecht Convention Bureau en RBT Heuvelrug en Vallei er samen met Linda op Locatie uitpikte voor de Locatietour Utrecht Region. Zestig eventprofessionals ontdekten in één avond, nacht en ochtend maar liefst acht verrassende eventlocaties met dito mogelijkheden in deze meest centrale regio van Nederland. Hoe zet je eventmanagers zelf op scherp? Een beetje creatieve ontregeling blijkt een prima manier!

Starten om 16:00 op een centrale locatie als Postillion Hotel Utrecht Bunnik (direct langs de A12, 650 gratis parkeerplaatsen en verschillende ruimtes voor groepen van 5 tot 1200 personen) blijkt een fijn begin: de week is opgestart en de meest urgente taken opgepakt. Tijd voor een flinke dosis inspiratie én een glaasje bubbels. Het is tenslotte de eerste locatietour van 2023! Waarom Utrecht Region voor jouw volgende zakelijke event? Na deze 24 uur weten wij het antwoord!

 

Bubbels, goochelen en acrobatiek

Geef 50 eventmanagers een houten stokje en een gekleurd bordje plus de opdracht om dit bordje te laten draaien – een flinke stap buiten de comfortzone en daardoor succes gegarandeerd! Dat ontregelen is het paradepaardje van Circus Tadaa!, met circusworkshops waarin samenwerken, communiceren en vertrouwen centraal staan. Na het leren van een goocheltruc en het maken van een menselijk bouwwerk staan alle zintuigen op scherp!

Met een luxe touringcar rijden we naar de volgende locatie, een prima moment om de andere gasten te leren kennen en een mysterieus kaartje te trekken. Conferentiehotel Ernst Sillem Hoeve blijkt een locatie met verschillende meetingmogelijkheden, een mooi restaurant met veel daglicht, flink wat buitenruimte voor outdooractiviteiten én een keuken waar ze ons graag van laten proeven. In de knusse bar komen de mysterieuze kaartjes van pas: wat zegt de gekozen afbeelding over jou, wie ben je er waar word je blij van? In de warme sfeer van Ernst Sillem Hoeve komen de tongen vanzelf los.

Meeten met een missie en dineren in een sprookje

Bij Better Meetings hebben ze een bijzondere missie. Met je komst draag je bij aan Buzz Women en geef je jongeren uit het speciaal onderwijs de kans om zichzelf te ontwikkelen tot vakbekwame arbeidskrachten in keuken of bediening. Dat levert fantastische gerechten en (h)eerlijke lunches op, waar jij als gast natuurlijk van kunt genieten. Vergaderen doe je hier verscholen in de bossen, in een van de vijf ruimtes van de Bosschuur. Je hebt alle ruimte in de Woonkamer, in de Droomkamer kun je op de muren en tafel schrijven, boven waan je je op oma’s zolder en in de Rootskamer ben je zo goed als in Afrika.

Een indrukwekkende oprijlaan, flakkerende vuurkorven en een entree met rode loper, bij Slot Zeist komt ieders innerlijke prinses of prins even om het hoekje kijken. Historische stijlkamers dubbelen als multifunctionele vergaderruimtes, de prachtige tuin met amfitheater en de ruime binnenplaats lenen zich voor grote evenementen en in de Spiegelzaal is het sprookjesachtig dineren. We sluiten de eerste dag van deze locatietour af met een niet te versmaden chocoladedessert in de Blauwe Kamer. Dag één samenvatten in een paar regels? Voor De Muze van Suze is niets onmogelijk: met haar prachtige en rake spoken word-voordracht laat ze ons de dag én onze eigen nieuwe inzichten herbeleven. Kippenvel!

Na het diner verdelen de gasten zich over Hotel Theater Figi Zeist, Conferentiehotel Ernst Sillem Hoeve en Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Een slaapmutsje voor wie nog lang niet uitgepraat is en een comfortabele nacht om alle indrukken te verwerken.

Wat kunnen we leren van Gen Z?

Stampende beats en verse koffie, mocht je nog slaperig Leerhotel Het Klooster binnengestapt zijn, dan is die mist snel verdwenen na een megaenergieke start verzorgd door de jonge professionals van de MBO Hotelschool Amersfoort in samenwerking met MBO-studenten ‘medewerker eventorganisatie’ die werkervaring opdoen bij Koppel’t. In dit hotel met 20 kamers, verschillende meetingzalen en een eigen congres- en evenementenbureau leren jonge horeca- en eventprofessionals wat de dagelijkse praktijk van de evenementenbranche inhoudt, maar leren wíj waar de jonge generatie voor staat. Wat kunnen wel van elkáár leren? Heel veel, blijkt uit de manier waarop dagvoorzitter en moderator Robert Daverschot de verschillende generaties in beweging zet en de discussie aanzwengelt.

Ken je die grap met die bus? Ja, tijdens elk evenement gaat wel iets mis. Soms onzichtbaar, soms niet Maar dan het hoofd koel houden, een snelle oplossing zoeken en het programma zonder vertragingen of aanpassingen voortzetten? Dát kunnen alleen de echte professionals! Of hoorde het stiekem bij het concept? Dat weet je bij Linda op Locatie nooit helemaal zeker…

Koude Kermis en kampvuur

Wat zéker weten binnen het concept hoort, is de Koude Kermis op Park Vliegbasis Soesterberg. Dit stoere terrein met verschillende shelters geschikt voor evenementen ken je wellicht al, in een van die shelters schuilt iets verrassends: het prijswinnende project De Koude Kermis van mediakunstcollectief Dropstuff Media. Met een ritje in de draaimolen met zoötroop (zoek maar op), in de botsauto’s bumper baletten of vol goede hoop grijpend in de grijpmachine ervaren we de mogelijkheden van VR, AR of kunstmatige intelligentie. Hoe je dat invoegt in je zakelijke evenement? In de naastgelegen shelter kun je 450 gasten ontvangen.

Dé reden om Utrecht Region als serieuze optie mee te nemen als je op zoek bent naar een bestemming voor je volgende zakelijke evenement, lijkt toch wel de opvallende diversiteit aan locaties te zijn. Niet alleen zijn de locaties op zichzelf staand zonder uitzondering aantrekkelijk en van hoog niveau, ga voor twee dagen, combineer ze en je hebt het event van je dromen.

De laatste locatie van deze inspiratiemarathon bewijst dit ook weer. Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten bestaat uit het voormalige missiehuis Sint Jan en Klooster Cenakel en is omringd door een groen buitenterrein met veld én vuurplaats. Vergaderen in de frisse boslucht? Kan hier gewoon! Binnen zijn er maar liefst 25 vergaderzalen, waarvan de Ceciliakapel en de historische Steylzaal niet te missen zijn. Met 130 hotelkamers en een volledig gerestyled restaurant met werelds buffet vind je hier alles onder een dak.

Een pot met inspiratiegoud voor eventprofessionals, deze locatietour. We sluiten weer af bij Postillion Hotel Utrecht Bunnik: nu weten we pas écht hoe (leuk!) Utrecht Region is!

Tekst: Mahlee Plekker

Foto's: Bianca de Wit, Bfoto

Film: BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!