Back Back Nieuws

Lokale 'know-how' essentieel bij mega event

05 juni 2013
Meer dan 1000 VIP-gasten uit 74 verschillende landen, aankomend met 600 verschillende vluchten op 6 luchthavens en een treinstation, en die vervolgens onderbrengen in 1000 kamers in 6 verschillende hotels. Hoe organiseer je dat?
 

Deuren openen
De metropool Londen vormde het podium voor een belangrijk sportevent: de Champions League-finale 2013. ATP Event Experts was daar voor de zevende keer op rij verantwoordelijk voor de logistiek van meer dan 1000 internationale VIP-gasten.

Logistiek talent evenals inside-out kennis van de locatie is onontbeerlijk als je verantwoordelijk bent voor een groot aantal gasten tijdens een dergelijk mega event.

 

John Bergmann, Senior Project Manager bij ATP Event Experts : ‘Door de logistieke organisatie van de Champions League-finale 2011 en de Olympische Spelen 2012 in Londen, kennen wij de meest exclusieve locaties en weten wij deuren te openen die voor velen anders dicht zouden blijven. Onze expertise en kennis van Londen stelt ons in staat om net iets extra’s gedaan te krijgen voor onze klanten. Zo zorgden wij ervoor dat onze hostessen de VIP-gasten al bij de bagageband stonden op te wachten, wat uniek is op Heathrow. Ook hadden we de hotelkamersleutels voorzien met het bedrijfslogo van de klant. Met dergelijke hospitality-details maken wij voor onze klanten het verschil.’

 

Exclusief team
ATP Event Experts is al jaren betrokken bij de Champions League-finale en werkt met een vast team voor de opdrachtgever. Bergmann: ‘Het team dat exclusief voor deze klant werkt, is bijzonder goed op elkaar ingespeeld. Ook de diverse freelance collega’s, die wij hard nodig hebben bij een project van deze omvang, zijn al vele jaren dezelfde gezichten.’

En een hecht team is een vereiste voor een groot sportevent in de Britse metropool.

 

Londen stond dat weekend overigens in het teken van meerdere grote evenementen: de Chelsea Flower Show (150.000+ bezoekers), de Premiership Rugby final (80.000+ bezoekers), Eric Clapton at the Royal Albert Hall (5000+ bezoekers) Rihanna in de O2 Arena (20.000 bezoekers). En dus de Champions League-finale, met 90.000 bezoekers.

Bergmann: ‘Ongelooflijk hoe dat allemaal in één weekend samenkomt in deze miljoenenstad!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!