Back Back Nieuws

Logeion Congres 2011 twee keer 24 uur non‐stop

30 juni 2011
Over de waan van de dag en hoe je daar als communicatieprofessional soepel in beweegt ging het Logeion congres “24/7” op 23 en 24 juni in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Timboektoe stond aan de basis van het concept en verzorgde de podiumregie.

 

Nieuwe trends en ontwikkelen

Kennis, inspiratie en interactie liepen dwars door elkaar heen in een rijk programma. Met plaats voor reflectie op nieuwe trends, ontwikkelingen en activiteiten in het vakgebied. Een programma met 300 vakprofessionals dat inspeelde op de actualiteit. Eva Jinek was dagvoorzitter.

 

Non-stop stroom van informatie

Tim Cremers (Timboektoe): “Het zijn turbulente tijden. De technologie maakt het mogelijk dat we overal kunnen werken, social media vragen dat we altijd alert zijn en consumenten worden steeds mondiger. Informatie komt met grote snelheid en via steeds meer kanalen op ons af. Hoe haal je daar uit wat voor jou en je doelgroep relevant is? Dat bracht mij op het thema ‘24/7’ en tot een congres meteen non-stop stroom aan informatie en communicatie. Zo liep het programma ook ’s avonds en ’s nachts door.'

 

Superbrainstorm

Het programma kende vier centrale thema’s waarin zaken als publieksparticipatie in communicatie, het nieuwe werken, nieuw leiderschap en de invloed van social media werden belicht. Dat gebeurde interactief met een combinatie van traditionele (presentaties) en innovatieve werkvormen. Zo was er een onaangekondigde, actuele en interactieve werkopdracht met 300 gasten tegelijk en kende dag twee een enerverende Superbrainstorm, waarbij een live mindmapper sturing gaf aan de gesprekken.

 

Eigen bronnen aanspreken

Mocht Cremers worden gevraagd voor een volgende editie heeft hij zijn ideeën al paraat: ‘Terugkijkend op beide dagen is mijn conclusie: volgend jaar nog minder sprekers uitnodigen en eigen bronnen en resources aanspreken. De gasten hun kennis met elkaar laten delen en ze uitdagen dingen te doen, in plaats van over dingen te praten!’

 

Communicatietalent van 2011

Het Logeion congres 2011 had met Martijn Aslander, Menno Lanting, Roos Wouters, Jan Willem Alphenaar en Karen Romme een arsenaal aan top‐sprekers. Karnika Goel werd gekozen tot het communicatietalent van 2011.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!