Back Back Achter de schermen

Lof voor Taste of Amsterdam

29 juni 2009

Wat wereldwijd een terugkerend succes is, beleefde afgelopen – lang – weekend de eerste editie in de hoofdstad. Taste of Amsterdam, een exclusief culinair festival in het Amstelpark in Amsterdam. Het trok maar liefst 18.000 man publiek. En maakte een uitstekende, smaakvolle indruk.

Dit jaar is namelijk de eerste editie voor Holland, Taste wordt al jaren gehouden in 19 andere wereldsteden, waaronder Kaapstad, Johannesburg, Sydney, Melbourne, Dublin, Cork, Dubai en Brussel.  Het is een prachtig culinair concept, verrassend,  zeker voor Hollandse maatstaven. Je kunt op een middag of avond wel 12 toprestaurants bezoeken, van die adressen waar je normaliter 3 maanden eerder had moeten reserveren. De beste chef-koks uit de stad en de regio zijn hier aanwezig, je kunt op een culinaire reis op dit festival. Alles wat met en rondom food te maken heeft in het hogere segment was aanwezig. Met kookworkshops, proeverijen, je smaakpappilen slaan al snel op hol. Het event is, daar komt het woord…. beleving. 

Intertent plaatste de spierwitte tenten voor dit nieuwe en jaarlijks terugkerende event, en dus opende Roland de Boer de flappen van zijn core-business vrijdagavond voor het ontvangen van zakelijke relaties, met goedgekoelde champagne en lekker ijskoud bier. Omdat er een steengoede jazzzangeres was ingehuurd, die samen met een percussionist/dj voor een heerlijk muzikaal sfeertje zorgde, trok zijn Intertent niet alleen veel relaties maar ook nieuwsgierige Taste bezoekers.

Wat doe je op Taste? Minutenlang twijfelen, een plastic vorkje prikken bij Lute, Vis aan de Schelde of toch maar bij Sophia. Eten. Proeven. Nippen. Wegklokken. Loungen. Cruisen. En je verbazen over de goede organisatie en sfeer. Ook het publiek keek flabbergasted rond en al snel hoorde je om je heen 'morgen ga ik weer!' High Profile ging in de lange rij staan bij Garage/En Pluche. Voor hun entrecote. Botermals, vers bereid. De eerste avond ging er 80 kilo doorheen en deze vrijdagavond staan ze op 130 kilo vlees, verklapt de kok. Om dat te vieren nemen we nog maar een chocomousse toe… Want bij buurtent Sucre, Amsterdam's zoetste restaurant, is de rij met foodies nog veeeel langer.

Organisator Henk-Jan Kakebeen van Downtown  Events is op the day after een blij man. 'We hebben ontzettend geboft met het weer, alle stortbuien en onweer is aan Taste voorbij gegaan. 18.000 bezoekers verspreid over 4 dagen is natuurlijk een gelukzalig stemmend getal voor de allereerste keer. Klapstuk van deze editie was de proeverij zondag van Chateau Petrus, waarvoor de nieuwe eigenaar en sommeliers waren overgekomen. De reacties van zowel het publiek als de deelnemers op deze editie zijn een en al lof. We krijgen nu al aanvragen voor Taste 2010!'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!