Locatietour Utrecht: verrassend veel mogelijkhedenLocatietour Utrecht: verrassend veel mogelijkheden
Back Back Locaties

Locatietour Utrecht: verrassend veel mogelijkheden

13 oktober 2018

Als meetingplanner breng je heel wat uren door op internet op zoek naar die ene juiste locatie, die past bij het event wat je wilt neerzetten. Krijg je daar energie van? Gaat de creativiteit – wat o zo belangrijk is in onze branche – stromen? Waarschijnlijk niet. Wanneer wel? Als je een locatie bezoekt. Je ervaart zelf hoe de aanrijdroute is, wat voor gevoel het geeft bij binnenkomst en of het persoonlijke contact je raakt. Je hebt oog voor detail en laat alle zintuigen prikkelen. Bij een bezoek op locatie transporteer je jouw toekomstige event bewust of onbewust via je brein naar de plek waar je op dat moment bent. Je gaat dromen....

Terug in de realiteit met de Locatietour

Weer met beide benen op de grond, begrijpt iedereen dat het bezoeken van locaties veel tijd kost. Daarom biedt de Locatietour – waarbij je meerdere locaties op één dag bezoekt – uitkomst. In Utrecht zijn ze er na zes succesvolle edities inmiddels wel achter. 'De Locatietour Utrecht brengt aanbieders en aankopers bij elkaar en wij zijn daarin de verbindende factor,' zegt Liza Verkroost van het Utrecht Convention Bureau. In samenwerking met Linda op Locatie wordt iedere editie een verrassend programma samengesteld, waardoor de Locatietour altijd uitverkocht is en het deelnemersveld wordt vernieuwd.

Ga je mee op Locatietour?

Je hebt je ingeschreven voor de Locatietour Utrecht en hoewel je nog duizend-en-één andere dingen te doen hebt, gun je jezelf deze inspiratiedag. Vanaf de A2 rijd je richting 'industrieterrein Lage Weide'. Hier is nog weinig inspiratie te vinden, als je het terrein van een voormalig kantoorpand op rijdt. Via een kruip-door-sluip-door route waan je je ineens in een oude loods, waar je samen met branchegenoten geniet van een kopje koffie met een 'duplo gebakje'. Ondertussen varen vlak onder het raam grote vrachtschepen voorbij op het  Amsterdam Rijnkanaal.

Nieuwsgierig als je bent, open je de deuren naar het 'speelkwartier'. Je voelt je vrij. Vrij om te doen wat bij je past, je eigen keuzes te maken, de vrijheid te pakken wanneer het kan en de vrijheid om die basketbal in het netje te mikken... We starten de Locatietour bij De Utrechtse Stadsvrijheid, DUS. Een nieuwe 'work en playground' in Utrecht met 26 meeting spaces beschikbaar voor 10 tot 200 personen.

Leren over 'toegankelijkheid'

Plaatsgenomen in de dubbeldekker rijden we met 75 branchegenoten naar de volgende locatie, het geheel vernieuwde Carlton President. In de congreszaal interviewt onze meereizende dagvoorzitter Lieselore van DijkhuizenMarianne Dijkshoorn over 'toegankelijkheid van evenementen' voor mensen met een beperking. De tips van Marianne, ervaringsdeskundige en expert op dit vlak, klinken heel logisch. Toch heb je er eerder nog niet zo bewust bij stilgestaan. Waarom eigenlijk niet? Als je hoort dat één op de acht werknemers in Nederland een beperking heeft, neem je je voor om bij je volgende event naast de registratievraag over dieetwensen ook een vraag over toegankelijkheid toe te voegen.

Het draait om details

Tijd voor een spelletje. In enkele van de tien creatief ingerichte conferentiezalen hangen 'levensvragen' op kleur. Iedereen gaat zelf op ontdekkingstocht en er wordt geschreven op de muren – alles kan bij het Carlton – maar ook op rollen papier en digitale flipovers'. Snel nog even een levensvraag beantwoorden voordat de 'jas en plas wekker' gaat. Ondertussen is het een drukte van jewelste bij de 'snoepschep corner' een van de leuke creatieve details die je aantreft in de koffielounge en workspace.

Kleine gerechten kiezen

We vervolgen de tour naar Bistro Belle gelegen in het pittoreske dorpje Oud-Zuilen. In 'Oud-Hollandse sfeer' genieten we van een heerlijke lunch van de 'hapjeskaart'. Handig voor groepen omdat er met zo'n zestig kleine gerechten voor ieder wat wils te kiezen is. Voor zakelijke events zijn er verschillende combinaties mogelijk. Meeting (vergadering, borrel of feest) in de inpandige groepsruimtes in combinatie met lunch of diner is de meest logische. Maar er zijn ook creatieve combinaties mogelijk met het naastgelegen kerkje, slot Zuylen en het B&B hotel. 

Buiten bewegen

Congres- en evenementenlocatie InnStyle ontvangt ons in kleurrijke setting met een presentatie van de flowerbar. En met het zonnetje in je gezicht en het uitzicht op het water voelt het even helemaal niet als oktober. Het unieke van deze locatie is dat er vanuit alle zeventien zalen zicht is op het water- en recreatiegebied 'De Maarsseveense plassen'. Een meeting met een semi-sportieve activiteit is hier zo geregeld. We gaan werken aan ons groepsgevoel en energieniveau door middel van een HAKA, een ceremoniële dans uit Nieuw-Zeeland. En met passende dans en oerkreten sluiten we dit locatiebezoek af. 'Ka mate! Ka mate! Ka ora! Ka ora!'

Wandelen over de wallen

Op de plek waar ooit Romeinen vanuit een fort de rivier bewaakten, staat nu een moderne interpretatie van het fort met wallen van zes meter hoog: Castellum Hoge Woerd. Achter de hoge muren bevinden zich onder andere een archeologisch museum (Museum Hoge Woerd), een professioneel theater (vlakke vloer en 229 stoelen) en een café-restaurant. De luiken van de congreszaal kunnen open, waardoor een prachtig natuurlijk licht naar binnen schijnt en er zicht is op het binnenterrein van het Fort. Nadat we hebben geluisterd naar het historische verhaal, wandelen we over de wallen en door de pluk- en moestuin. De archeologische vondsten zijn overal in het gebouw tentoongesteld waardoor je de historie van de deze plek ook echt voelt.

Er was eens...

Koetshuis de Haar ligt bij het sprookjesachtige Kasteel de Haar Utrecht. De indrukwekkende tuinen, het omringende landschapspark en het intieme Stalplein vormen een prachtig decor voor een zakelijke bijeenkomst tot 300 personen. Al wandelend door de 'kasteeltuin en het kasteel' verzamel je lekkernijen voor de high tea. Zal je het doen? Best zonde toch als de chocolade smelt? Stiekem neem je alvast een hapje van de brownie. 

Verhalen vertellen rondom het vuur

We sluiten de zesde editie van de Locatietour Utrecht af rondom het 'kampvuur' bij DUS. En terwijl je je broodje boven het vuur hangt bedenk je: 'Wat een heerlijke vrije werkdag was het!'

Fotocredits > Clickshots

Filmcredits > BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!