Locatietour Utrecht Stad: Utrecht in beweging!Locatietour Utrecht Stad: Utrecht in beweging!
Back Back Nieuws

Locatietour Utrecht Stad: Utrecht in beweging!

13 maart 2024

Bijna 20.000 stappen liepen we tijdens de Locatietour van Utrecht Convention Bureau en Linda op Locatie door Utrecht Stad! Langs de mooie Utrechtse grachten en grachtenpanden, stadskastelen en werfkelders. We namen een kijkje onderin een watertoren, brachten een bezoekje aan een klooster en lieten ons in een recent verbouwd Rijksmonument heel even in vervoering brengen door prachtige pianoklanken in combinatie met gastronomische smaken. Maar we startten hypermodern en vitaal, met een speciale LOL-‘Utrecht in beweging’-training. Gaat er al een belletje rinkelen?

Vitaliteit staat vandaag voorop, want een frisse neus geeft een frisse blik! Alles beklijft nét even beter als je hersenen meer zuurstof krijgen en inspiratie opdoen is natuurlijk het doel van de 75 eventprofessionals die deelnemen vandaag. 

De zeven eventlocaties van vandaag boffen, want de energie spat van de groep af. Zéker na de warming up van Miss Nederland in Beweging - Olga Commandeur in de strakke witte Polarzaal van Media Plaza van Jaarbeurs. Hoewel veel mensen Jaarbeurs dénken te kennen, zijn het bijzonder vormgegeven Polargebied en het kleurrijke Auditoriumgebied - inclusief de Shuttle, Barzone en meerdere breakout rooms met samen een capaciteit tot 650 personen - echt een verrassing. Opgewarmd, geënthousiasmeerd en met een goede bodem van de inlooplunch gaan we op pad!

Hoe integreer je beweging in je programma?

Midden in de bruisende Utrechtse wijk Lombok ligt The Anthony Hotel. De mooie hoge gangen, zonnige binnenplaats en glas-in-lood verraden een kloosterverleden. Het hotel is exclusief af te huren voor evenementen, waarbij de binnenplaats, Brasserie Monk, de bar en het dakterras, maar óók de kapel en de kapelsuite in te zetten zijn als eventruimte. Terwijl we vandaag letterlijk ervaren hoe fijn het is om te bewegen tijdens een zakelijk event, horen we hier aan de hand van een mooi praktijkvoorbeeld hoe je beweging in je congresprogramma – en daarmee eigenlijk elk ander evenement – kunt integreren.

Stapelverliefd op Utrecht

De groep wordt gesplitst en de leuke, in ons geval Italiaanse, gids die naar eigen zeggen ooit stapelverliefd op Utrecht werd, neemt ons via schattige steegjes, pleinen en achterafstraatjes mee naar de volgende locatie die we al van ver overal bovenuit zien torenen. De kleinschalige vergader- en trainingsruimte tussen de imposante buizen van de 19e eeuwse watertoren Lauwershof is spiksplinternieuw. Als een van de eersten mogen we een kijkje nemen bij deze vergaderbaby van Thuis voor Teams.

Nieuwe Utrechtse eventlocaties leren kennen onder een prachtig lentezonnetje

De aangeraden sneakers blijken geen overbodige luxe, hoe heerlijk is het om onder een prachtig lentezonnetje allerlei nieuwe Utrechtse eventlocaties te leren kennen! Langs de achterzijde van de Domtoren wandelen we via de rustige Nieuwegracht naar het 17e eeuwse Quinton House. Ooit gebouwd als woonhuis, daarna dienstdoend als weeshuis en weer later onderdeel van de Universiteit Utrecht, kan deze historische locatie tegenwoordig als boutique meeting- en conferentielocatie met zalen en boardrooms tot 150 gasten ontvangen. De ruime tuin is een groene oase in het centrum van de stad.

Vooruitstrevend of kleurrijk: saai wordt het nergens

Wat de verlichte 18e eeuwse schrijfster Belle van Zuylen en Social Impact Factory Aan de Gracht gemeen hebben? De vergaderlocatie huist in haar Rijksmonumentale winterverblijf, maar belangrijker nog: ze delen de wens om vooruitstrevend te zijn. Elk van de 10 vergaderruimtes is even kleurrijk én heeft een energizer om je groep even helemaal AAN te zetten. Een pingpongtafel, Mens erger je niet!-spel of een schaakbord als vergadertafel, saai wordt deze locatie nergens. Ze bieden werkplekken aan sociale ondernemingen en werken uitsluitend samen met sociale, lokale initiatieven.

Pianoklanken in een hypermodern gerenoveerd rijksmonument

Je verwacht het niet, maar achter de historische gevel van Leeuwenbergh aan de Singel, bevindt zich een hypermoderne high tech filmstudio met state-of-the-art theaterlichtinstallatie en een geavanceerd geluidssysteem. Stel je de mogelijkheden voor een zakelijk evenement voor! De reden? Het gebouw wordt gehuurd door ConcertLab, een initiatief van een bekroonde cellist met een voorliefde voor cinematische filmregistratie van muzikale fine arts. We nemen plaats aan mooi gedekte tafels om onder de pianoklanken van een piepjong talent van een diner van FoodFavors te genieten.

Stadskasteel vol verhalen

Naast grachtenpanden, een klooster en een watertoren is het Utrechtse kwartet pas echt compleet met een heus kasteel. Stadskasteel Drakenburg aan de Oudegracht stelt zéker niet teleur. Kunstkamer Utrecht is het verrassende toetje van de dag. Het oudste stenen huis van Utrecht zit vol verhalen, die de warme gastvrouw zichtbaar vol plezier opdist. Alleen dat zou al een reden zijn om een meeting te boeken in een van de vergaderappartementen, maar de liefde waarmee de ruimtes onder de 13 eeuwse balken zijn omgetoverd tot een eigentijdse plek, is een goede tweede. Of misschien de versgebakken, warme, knapperige zoete broodjes waarmee we ontvangen worden…

Bijna 20.000 stappen later dalen we de trappen van de laatste van de 7 Utrechtse stadslocaties af. Moe maar energiek – dat kan na een dag in de buitenlucht!

Tekst: Mahlee Plekker

Foto’s: BFoto | Bianca de Wit

 
 
Video: BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!