Locatietour Outdoor op de Utrechtse HeuvelrugLocatietour Outdoor op de Utrechtse Heuvelrug
Back Back Locaties

Locatietour Outdoor op de Utrechtse Heuvelrug

04 november 2022

Men neme een schitterende regio, voeg daar de allerbeste eventlocaties aan toe, verken die omgeving op de fiets, besprenkel het geheel met een snufje outdoor en je hebt een fantastische locatietour te pakken. Voor de Locatietour Outdoor op de Utrechtse Heuvelrug sloeg Linda op Locatie de handen ineen met Utrecht Convention Bureau, RBT Heuvelrug en Vallei en Dutch Outdoors. Bang voor een beetje regen? Natuurlijk niet! Regenjas van de kapstok, sportieve schoenen aan en gaan! We bezochten maar liefst 8 evenementenlocaties, verscholen in de herfstige bossen rondom Zeist en Driebergen.

De herfst lijkt wel gemaakt voor de Utrechtse Heuvelrug. Met haar prachtige natuur en chique landgoederen is de regio een oase van rust, nét buiten de Randstad. 

 

Verscholen in de bossen liggen daar verschillende evenementenlocaties die absoluut het ontdekken waard zijn. En dat gaat prima op de fiets! Want van wat meer buitenlucht worden we allemaal gelukkiger en ook dát gaan we vandaag ervaren.

Theatertour

Maar we starten eerst nog even binnen, bij Hotel theater Figi Zeist waar cultuur en zaken samenkomen. Na een korte glimp van de verschillende ruimtes die deze locatie heeft, landen we met onze billen in het zachte pluche van de Grote Zaal. Billen die, als het aan Dutch Outdoors ligt, veel minder op een stoel plaatsnemen en vaker naar buiten mogen gaan – zittend op een fietszadel bijvoorbeeld. Het grote bioscoopscherm gaat omhoog en we lopen via het podium hup, naar buiten!

Zakendoen is topsport

Een fietstochtje door de bossen brengt ons bij de bekendste voetbalcampus van Nederland: KNVB Campus. Het is hier niet alleen voetbal wat de klok slaat, maar de hele locatie ademt natuurlijk wel sportiviteit. Naast verschillende ludieke zalen – zoals de bestuurskamer van de KNVB en kleedkamers als vergaderruimtes, kunnen er op het moderne Oranjeplein 400 mensen ontvangen worden. De tribune geeft de ruimte extra speelsheid en het foodconcept voor sporters laat zien hoe ingenieus ze hier omgaan met sportiviteit en gezondheid. Ook zakendoen is topsport, die metafoor komt veelvuldig voor en wordt onderstreept door de korte clinic van Tribe Sports. Of je nu veel of weinig wilt zweten, zij kunnen alle activiteiten koppelen aan het doel van jouw evenement. Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten ligt op een steenworp afstand en werkt regelmatig samen met de KNVB Campus, waardoor er mooie combinaties te maken zijn als je een groot evenement organiseert. Er zijn hier 30 zalen en 140 hotelkamers, maar het allermooiste is dat dit alles op een eigen landgoed van 45 hectare ligt. Alles is bovendien recent gerenoveerd, waardoor de groene omgeving ook binnen nog mooier tot haar recht komt. Wat is het mooi geworden!

Extra diep inademen die boslucht

Ook zo’n inspirerende locatietour is topsport, we fietsen weer door naar onze nieuwe locatie. Hotel Restaurant Conferentiecentrum Oud London is een begrip in de regio. Hier puffen we even uit en genieten we van een uitgebreide lunch in een van de 22 vergaderzalen. En ja, de poncho’s mogen uit de tasjes die Linda ons uit voorzorg al had meegegeven, want het is flink gaan regenen. Vinden we dat erg? Nee hoor, want Dutch Outdoors vertelde ons juist vanochtend dat regen ervoor zorgt dat er extra gezonde bacteriën uit de bosgrond naar boven komen. Extra diep inademen dus!

Een groene hideout met 14 zalen van 2  tot 250 personen, waar het inspirerend vertoeven is. De mooie Buitenplaats de Bergse Bossen is recent toegevoegd aan de waaier van Fine Hotels & Suites, die als missie hebben om van de Bergse bossen een plek buiten kantoor te maken. Het is knus binnen bij de haard, maar op het groene buitenterrein wacht ons een verrassing: een supersnelle workshop schapendrijven van Pim & Jolyn van Sheepdogservices. Een locatie om in de gaten te houden.

Op zoek naar buitenboosters!

Zorg voor afwisseling én een prikkelend element waardoor mensen naar buiten willen, zijn twee van de belangrijkste tips van Dutch Outdoors om buitenboosters in je dagelijks routine op te nemen. Van binnen naar buiten is ook op Landgoed de Horst zeker geen straf. Op het kunstzinnige landgoed is overal wel iets te ontdekken. Serene leer- en meetingruimtes, maar prikkelend ingerichte gangen. Een eetbaar bloempotje? Ook dat schudt je even wakker. Organiseer je een groter evenement of congres? Even verderop op het landgoed staat Congreslocatie Maitland, een theaterzaal voor 275 personen met een buitentribune op het dak. Groepsfoto!

Sommige locaties voelen echt als onontdekte pareltjes. Grytte Bloemenheuvel in de oude burgemeesterswoning op Landgoed Bloemenheuvel is zo’n locatie. Superkleinschalig, direct langs de A12 en op loopafstand van het NS station, maar middenin het groen mét een grote eigen tuin en een prachtig lichte serre. Alles voelt hier licht en fijn. Je kunt hier flexwerken, coworken, trainen en vergaderen.

Volg de pompoenen

Volg de pompoenen, het lijkt wel een sprookje! Aan het einde van de mooie boslaan en een klein kronkelend paadje, vinden we de ingang van Kasteel Kerckebosch. De ingang van de moderne serre van dit 125 jaar oude kasteeltje wel te verstaan. Onze ontdekkingstocht is nog niet ten einde, want via de open keuken – waar we een mooi bordje met een appetizer ontvangen, lopen we door naar het historische gedeelte, waar we ons met een glas bubbels naast de haard nestelen of aan een van de sfeervol gestylde tafels schuiven. Voor gastronomische hoogstandjes draaien ze hier hun hand niet om, merken we als we het een na het andere fantastische gerechtje voorgeschoteld krijgen. De volgende keer blijven we overnachten! Maar dit keer niet, we fietsen het laatste stukje naar Figi Zeist, om daar onze tour af te sluiten. Wanneer gaan we naar buiten? Vroeg Dutch Outdoors ons van tevoren? Wanneer daar iets gaafs is dat we willen hebben, was het antwoord. Of: als we daar een hele Utrechtse Heuvelrug vol inspirerende eventlocaties vinden!

Gaat de Utrechtse Heuvelrug op het lijstje voor jouw volgende event? Kijk dan eens op de nieuwe website van Utrecht Region. Ook lekker naar buiten? Daar kan Dutch Outdoors je mee helpen. Ben je meetingplanner en wil je ook eens mee op Locatietour? Meld je dan even bij Linda op Locatie!

Tijdens de Locatietour op maandagavond 16 tot en met dinsdagochtend 17 januari 2023 gaan we nog meer van Utrecht Region ontdekken!

Tekst: Mahlee Plekker

Foto’s: Bianca de Wit, B Foto

Video: Broerz

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!