Locatietour Leeuwarden voor omdenkersLocatietour Leeuwarden voor omdenkers
Back Back Nieuws

Locatietour Leeuwarden voor omdenkers

09 maart 2020

Tijdens de Frieslandeditie van de Locatietour op donderdag 26 maart 2020 ontdekken meetingplanners en eventmanagers bijzondere meeting- en eventlocaties in het centrum van Leeuwarden en vlak daarbuiten.

Van de provincie Utrecht naar Friesland

De Locatietour staat bekend om de diversiteit van de locaties die worden bezocht, de kwaliteit van het event en het hoge inspiratiegehalte. Bedenker en organisator van het concept, Linda Kerkhoven van adviesbureau Linda op Locatie, vertelt: ‘Na tien edities in de regio Utrecht is het tijd om ook andere regio’s te ontdekken. Op het programma in Leeuwarden staan zes onontdekte locatieparels die allemaal een totaalconcept bieden en dus multifunctioneel inzetbaar zijn. Daarnaast laten we zien welke combinaties er te maken zijn bijvoorbeeld tussen hotels, musea en creatieve vervoersoplossingen zoals de inzet van duurzame sloepen. We gaan voor een volledige Frieslandervaring!’

Friesland klinkt ver weg

En dat is het voor sommigen ook natuurlijk. Maar met deze beredenering sta je als eventorganisator al snel buiten spel. Meet in Friesland wil deze gedachtegang graag omdenken en daarom is het belangrijk dat eventmanagers Friesland zelf ervaren.

Vijf overdenkingen

  1. Friesland is dichterbij dan je denkt. Over de Afsluitdijk is het bijvoorbeeld maar dik een uur (1.15) rijden naar Friesland vanuit Amsterdam.
  2. Organiseer je een event met start- en eindtijden rond de spits? Misschien kun je het dan beter hogerop zoeken. Geen files naar het Noorden en dus valt het qua reistijd misschien wel mee.
  3. De gedachtegang dat het ver is motiveert sneller om de trein te pakken. Dit is niet alleen duurzaam maar jouw gasten komen ook ontspannen aan. Hoofd leeg en ruimte voor frisse nieuwe ideeën of focus.
  4. Vier je je event iets verder weg, dan voelt het als een minivakantie! Je staat hierdoor meer open voor inspiratie en bent ontvankelijk voor vernieuwing of kennisopname.
  5. Heb jij weleens een prijsvergelijking gedaan met locaties in de randstad? Je zult ontdekken dat de prijs van locatieverhuur lager ligt. Ook andere bijkomende kosten zoals parkeren schelen een slok op een borrel.

Friesland als zakelijk toeristische destinatie

Meet in Friesland richt zich op de marketing van Friesland als zakelijk toeristische destinatie bij meeting- & eventplanners. Zij geven advies, informatie en functioneren als mediator voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfsevents en teambuildingsdagen. 

Een locatie-ontdekkingstocht

De Locatietour op donderdag 26 maart 2020 in Leeuwarden is een volledig verzorgde dag en gratis toegankelijk voor meeting- en eventplanners uit Nederland. Informatie en online registreren: www.locatietour.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!