Back Back Nieuws

Locaties Kasteelfeesten hebben gevarieerde feestmaand

23 december 2014
Diverse locaties van Kasteelfeesten staan deze maand op een bijzondere manier in de schijnwerpers. De intocht van Sinterklaas vond dit jaar in Gouda plaats, Boer Zoekt Vrouw vierde haar 10-jarig jubileum in Hoeve Sparrendam en in het Centraal Ketelhuis speelt Holland Opera nog tot en met 4 januari de familievoorstelling Suikertantes.

Spannend: Suikertantes in Centraal Ketelhuis
Waren De Rijtuigenloods, het Centraal Ketelhuis plus de omliggende monumentale gebouwen onlangs nog het toneel voor de viering van 175 jaar spoor in Nederland, sinds 20 december is het gezelschap Holland Opera er weer neergestreken. In het naast het Centraal Ketelhuis gelegen theater Veerensmederij spelen zij de suikerzoete en spannende voorstelling Suikertantes – een voorstelling voor kinderen vanaf zes jaar. Omdat Suikertantes ’s middags wordt gespeeld, heeft het Centraal Ketelhuis er twee speciale arrangementen aan gekoppeld: een TantesLunch voorafgaand aan de voorstelling en een uitgebreide TheeTantes na afloop van de voorstelling.

Sinterklaas en duizenden kaarsjes
Op 15 november stond het Oude Stadhuys Gouda in de schijnwerpers. Gouda verwelkomde op deze dag Sinterklaas en zijn Pieten en dat zorgde voor veel aandacht, zowel qua bezoekersaantallen als qua media-aandacht. De stad Gouda en de medewerkers van de evenementenlocatie het Oude Stadhuys Gouda kijken terug op een zeer geslaagde dag. Sinterklaas zelf was er ook goed over te spreken; hij vond de ontvangst schitterend, schrijft hij op sinterklaasgouda.nl.

Nog geen maand later vormde het Oude Stadhuys Gouda het feeërieke middelpunt van het traditionele Gouda bij Kaarslicht, een evenement dat volgend jaar zijn 60-jarig jubileum viert. Tijdens Gouda bij Kaarslicht staat de stad een dag lang in het teken van muziek, theater en cultuur. Zodra het donker wordt, gaan overal de kaarsen aan en ook het Oude Stadhuys Gouda wordt slechts door kaarsen verlicht. Hoogtepunt is het ontsteken van de lichtjes in de metershoge kerstboom die op het plein voor het Oude Stadhuys Gouda staat. De boom blijft tot na Oud en Nieuw staan en het middeleeuwse centrum van Gouda is in december dan ook een geliefde bestemming voor iedereen die van een ouderwetse kerstsfeer houdt.

Joling zingt en Yvon jubileert
Kasteel De Schaffelaar en Hoeve Sparrendam vormden onlangs het decor van twee heel verschillende ‘evenementen’. Zanger Gerard Joling koos voor de sprookjesachtige sfeer van Kasteel De Schaffelaar om de videoclip van zijn kerstsingle ‘Winter is the warmest time o’year’ op te nemen. Aan de lange en feestelijk gedekte tafel zaten veel bekende gezichten, onder wie Patty Bard, Hans Klok en Patricia Paay. De romantische ambiance van het kasteel en de feestelijke kerstsingle van Joling waren een perfecte combinatie.

Hoeve Sparrendam ontving onlangs een ander bijzonder gezelschap: Yvon Jaspers en haar team namen hier de jubileumuitzending van Boer zoekt Vrouw op. Voor deze uitzending komen veel boeren uit tien jaar Boer zoekt Vrouw aan het woord over hoe hun leven er tegenwoordig uitziet. De eerste jubileumaflevering van Boer zoekt Vrouw vanuit Hoeve Sparrendam was op 21 december jl. te zien op NPO 1. De tweede en laatste aflevering wordt op 28 december op dezelfde zender uitgezonden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!