Back Back Nieuws

Locatie New Media Congres op Google Earth

16 november 2007
De locatie Taets Art Galley is speciaal voor het High Profile New Media Congres van aankomende maandag te zien op Google Earth.

De locatie van EarthExposure is alleen te openen wanneer je Google Earth op je computer hebt geinstalleerd en alleen via deze link (kan enige seconden duren). Voor de mensen die dit nieuwe snufje nog niet op hun bureaublad hebben staan, kunnen het programma downloaden via earth.google.com

 

EarthExposure informeert toekomstige bezoekers door ze een kijkje op je evenement te laten nemen met EarthExposure. EarthExposure is een 3D visualisatie van een evenement, project of locatie die op intuïtieve wijze voorzien is van informatie. Het model is gevisualiseerd met Google Sketchup en via Google Earth te bekijken.

Bezoekers gaan in het 3D model op zoek naar informatie over het evenement. Door informatie een (logische) plaats te geven is deze informatie op hele intuïtieve wijze terug te vinden. Bij een 3D visualisatie van een muziekevenement is het logisch om rondom of op het podium informatie over de optredens te plaatsen. Door het gebruik van Pop up vensters voorzien van tekst, hyperlinks, afbeeldingen, en zelfs videofilmpjes kan informatie op allerlei manieren aangeboden worden binnen het 3D model.

Daarnaast geeft het 3D model zelf natuurlijk ook allerlei ongeschreven informatie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een website waar informatie vaak in grote hoeveelheden word aangeboden in tekst en complexe menustructuren biedt EarthExposure informatie visueel en op een overzichtelijke en dynamische manier aan.

Volgens Joëll Pattipeilohy van Design8 bv selecteren bezoekers zo informatie op een bijna automatische wijze welke zij interessant vinden. Hierdoor wordt deze informatie ook beter opgenomen. EarthExposure kan via hyperlinks op websites of in email aan anderen worden aangeboden. Google Earth is de (gratis) viewer waarmee iedereen waar ook ter wereld het model kan bekijken. Locaties kunnen zelfs permanent op Google Earth gezet worden, tijdelijke evenementen helaas niet. EarthExposure is een geweldige manier om je evenement tot leven te laten komen.

Joëll Pattipeilohy van Design8 bv  is een van de sprekers op het congres en licht op deze dag EarthExposure verder toe.   

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!