Locatie en organisatie maakten dit een wereld(s)feest! Locatie en organisatie maakten dit een wereld(s)feest!
Back Back Eventcase

Locatie en organisatie maakten dit een wereld(s)feest!

22 mei 2018

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

  • Naam evenement > Eindejaarbijeenkomst
  • Soort evenement > Uitreiking Awards en personeelsfeest
  • Opdrachtgever > IT bedrijf
  • Datum evenement > 16 december 2017
  • Locatie > Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
  • Doelgroep > Personeel IT-bedrijf
  • Aantal gasten > 160

Kontakt der Kontinenten mocht een prachtige eindejaarbijeenkomst organiseren voor een groot IT-bedrijf. Het moest echt een totaalconcept worden, waar het personeel nog lang over zou napraten en om het personeel ook echt even in het zonnetje te zetten.

De 160 gasten begonnen met een aperitief en genoten vervolgens van  een heerlijk diner met daarna de award-uitreiking voor de managers. Zij  beleefden een fantastisch feest met verrassende elementen en gingen de volgende dag na een goede nacht een heerlijk ontbijt, uitgeslapen weer naar huis. Monique Zandee van Kontakt der Kontinenten blikt terug op dit evenement dat zowel voor de klant als voor het bedrijf zelf zeer geslaagd was.

Goede samenwerking

‘Dat dit evenement zo geslaagd was, kwam mede door de goede voorbereiding van zowel de marketingafdeling van het bedrijf als van ons. De aanvraag voor de offerte voor het eindejaarsfeest kwam al half mei bij ons binnen. Wij hebben toen een pitch gedaan en hebben echt meegedacht over de ‘wow’-effecten en het doel van het feest. In juli bevestigde het bedrijf dat wij het mochten gaan organiseren. De samenwerking liep vanaf het begin aan goed. De klant wist wat hij wilde en wij konden daar goed in meegaan. De gesprekken verliepen prettig en er was een goede sfeer. Dit feest is echt door ons hele bedrijf samen georganiseerd. Echt teamwork!'

Historische gebouwen

Tijdens het feest maakte het bedrijf exclusief gebruik van beide historische gebouwen van Kontakt der Kontinenten; het Missiehuis St. Jan en het klooster Cenakel. Dat bracht de bezoekers al direct in een goede wereldse stemming. Door gebruik te maken van beide locaties kwamen de bezoekers iedere keer in een andere omgeving en werden de zintuigen steeds geprikkeld.

Na het diner en het uitreiken van de awards, barstte het feest meteen los met een optreden van een Latin Brassband. Daarmee zat de stemming er meteen goed in. Geen kabbelend begin van het feest maar direct vol gas! Door de lounge ging het vervolgens naar buiten naar het andere gebouw, waar een DJ partyhouse muziek draaide.

'Dit feest is echt door ons hele bedrijf samen georganiseerd'

Verrassende elementen

Vervolgens verzorgden De Diva’s een geweldig en kleurrijk optreden. Een leuke verrassing was de midnight snack die, uiteraard om 24 uur, werd verzorgd door Franklin de frietboer, die met zijn mobiele wagen zorgde voor biologische snacks.

Werelds

‘Het wereldse thema dat bij Kontakt der Kontinenten centraal staat was voor dit IT-bedrijf een van de redenen om voor deze locatie en deze opzet te kiezen. Het wereldse kwam naast in de bijzondere settings van Kontakt der Kontinenten met haar stijlzalen en haar kapel onder meer terug in het menu, waar couscous en diverse soorten vlees werden gecombineerd en natuurlijk in de muziek: Van een Latin brassband tot een optreden van de Diva’s en partyhouse bij de DJ. Dit IT- bedrijf was op zoek naar diversiteit voor hun eindejaarsfeest en heeft dat bij Kontakt der Kontinenten zeker gevonden. Zo was de huisstijl van het bedrijf in de kleur magenta en hebben wij gezorgd dat die kleur terugkwam in de verlichting tijdens het feest. Ook de samenwerking met onze partners, zoal de Bar Company, die zorgde voor een mooi aangeklede cocktailbar verliep soepel. Soms heb je zo’n event waarbij alles klopt: Voor Kontakt der Kontinenten en voor het IT-bedrijf was dit zo’n avond. Alles liep gesmeerd en alles klopte. Een mooi evenement om op terug te kijken.’

En natuurlijk een mooi event om te delen!

Door > Kitty Dalhuizen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!