Back Back Nieuws

Locatie de Veerensmederij maakt Amersfoort compleet voor TeKa Groep

30 januari 2015
De Amersfoortse evenementenlocatie de Veerensmederij komt per 1 februari aanstaande in handen van TeKa Groep. Met de toevoeging van deze locatie beschikt TeKa Groep over een afwisselende combinatie van evenementenlocaties op de Wagenwerkplaats, het voormalige onderhoudsterrein van de spoorwegen.

Logische stap
De Veerensmederij was tot voor kort in handen van 7AM, een bureau dat ook de Haagse locatie Buitenhof exploiteert. ‘Omdat TeKa Groep op het terrein van de Wagenwerkplaats al beschikte over De Rijtuigenloods, Het Oude Magazijn en het Centraal Ketelhuis, kwamen 7AM en TeKa gezamenlijk tot de conclusie dat het eigenlijk veel logischer is als TeKa Groep ook de Veerensmederij in het portfolio opneemt’, vertelt Timo Kruft, directeur van TeKa Groep. ‘Wij willen ons hier graag verder ontplooien en met de Veerensmederij kan dat. De locatie vult qua grootte precies de ruimte die nog bestond tussen enerzijds Het Oude Magazijn en het Centraal Ketelhuis en anderzijds De Rijtuigenloods.’

Mogelijkheden
Rijksmonument de Veerensmederij beschikt over moderne faciliteiten en hedendaags comfort en heeft ruimte voor evenementen tot 450 gasten, afhankelijk van het evenement. In dineropstelling is er ruimte voor 300 personen, als congresruimte bedraagt de capaciteit 350 personen en als feestlocatie is de Veerensmederij geschikt voor 450 gasten. De ontvangstfoyer is 160 vierkante meter groot terwijl de centrale ruimte – voorzien van een parketvloer – zo’n 360 vierkante meter meet. De ruimtes zijn volledig te verduisteren en beschikken over geluiddichte wanden, wat voor bijvoorbeeld productpresentaties erg praktisch is. Verder zijn de doorgangen in het gebouw – ook die naar het podium – groot genoeg om auto’s door te laten, waardoor de locatie zeer geschikt is voor evenementen voor de automotivebranche. Ook beschikt de Veerensmederij nog over een ruim bemeten buitenterras.

Industrieel Rijksmonument
De sfeer in de Veerensmederij is zonder meer industrieel en authentiek te noemen, met veel oude bakstenen en raampartijen met oud kozijnwerk. Tijdens de grondige restauratie die het gebouw heeft ondergaan, zijn nagenoeg alle oude details bewaard gebleven. Het pand kent een illustere geschiedenis: in 1904 werd dit gebouw door de spoorwegen in gebruik genomen voor het smeden van de veren voor de onderstellen van de treinwagons. De hoge schoorstenen en de opbouw met de houten ventilatieluiken zijn daar nu nog de meest in het oog springende getuigen van.

Van A tot Z
De medewerkers van De Rijtuigenloods nemen per 1 februari aanstaande de evenementen die in de Veerensmederij plaatsvinden, onder hun hoede. Zij kennen de locatie op hun duimpje en weten zodoende precies wat de mogelijkheden zijn, ook als het gaat om de combinaties die er met de andere locaties op de Wagenwerkplaats te maken zijn. Vanwege hun ruime ervaring in de totale organisatie van evenementen zijn zij een prima gesprekspartner voor bedrijven die van hun evenement iets bijzonders willen maken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!