Back Back Achter de schermen

Live vanuit Rio: ready, set and… GOOO!

05 augustus 2016

Dat de opening van de Olympische Spelen steeds dichterbij komt, merk je aan allerlei zaken. De atleten in het Olympische dorp zijn na aankomst de eerste dagen nog wat onwennig en zoeken hun weg naar een normale routine. Dan is er ook nog ruimte voor ontspanning en bijzaken. Dat vlakte wel af richting vandaag. Meer strakke “koppies” en meer focus op alle dingen die men doet.

Greenwall van IOC-stand
Dat merken wij ook op onze IOC-stand waar men komt om te stemmen voor de Atleten Commissie. Minder aanloop omdat men andere prioriteiten heeft. Ook kan je bij ons een selfie maken met een “greenwall” met elke dag een andere locatie in Rio als achtergrond. Hilariteit, want velen komen elke dag weer terug voor een nieuw plaatje. Ook dat loopt nu even terug.

Openingsceremonie
De openingsceremonie is vandaag om 20:00 (Nederlandse tijd 01:00 – zaterdagmorgen). Ondanks de grote Nederlandse afvaardiging zullen lang niet alle atleten hier naartoe gaan. De regel is dat als je binnen 48 uur “in competitie” gaat, dat je dan alles vanaf de bank op televisie moet/mag gaan bekijken. De atleten zijn zomaar 6-8 uur kwijt om aanwezig te kunnen zijn.

Hard werken om van A naar B te komen
De logistiek is een “dingetje” want er moeten rond de 15.000 atleten/coaches/begeleiding van het Olympische dorp in Barra da Tijuca naar het Maracanã stadion worden vervoerd. Men doet over de 30 kilometer zomaar 5 kwartier met de bus. Ondanks de “Olympic lanes”, de speciaal gemarkeerde wegen. Daarbij dan nog het lange wachten in het stadion totdat men wordt gepresenteerd en veelal moet men op de benen staan. Kortom, je moet je er wat voor over hebben om dit mee te kunnen maken.

In het klein vierden wij Nederlanders al een dag eerder ook een grote openingsceremonie. Het wereldbekende Holland Heineken House is gisteren geopend in Rio de Janeiro. Wederom heeft Heineken een waanzinnige locatie gevonden direct bij de Lagoa in de jetset-wijk Leblon. Clube Monte Libano is normaal een besloten club, maar opent haar deuren voor alle Nederlanders in Rio.

Een echt Holland Huis
Heineken heeft de locatie grondig onder handen genomen waardoor het weer een echt Holland Huis is geworden. Voor de supporters, sponsors, atleten en de media. Zo genieten we hier van alle faciliteiten die wij ons maar mogen wensen. Wat men mist, heb ik meegenomen; drop en winegums. Dat scoort punten.

Gastheer Humberto Tan
Humberto Tan is de gastheer van het HHH en praat alles aan elkaar. Zeg nou eerlijk, dit is toch veel leuker dan zo’n late-night showtje doen… De officiële opening is gedaan door mevrouw Charlene de Carvalho-Heineken en haar man Michel. Vervolgens waren gasten welkom om alles te bekijken.

Heus Braziliaanse beachclub!
Na binnenkomst valt als eerst het grote zwembad op, met een gigantisch scherm van 12×7 meter. Daarop worden de Nederlandse sporters op gevolgd. Maar ook een poolbar, relaxte ligstoelen en zelfs leenhanddoeken om je af te drogen. Vergeet niet je zwembroek mee te nemen. Natuurlijk kan je er ook eten en drinken inclusief een ruim assortiment bier. De winnende atleten worden gehuldigd in de Medal Celebration Hall en er treden elke dag artiesten op, al dan niet samen met de Edwin Evers band.

Wat mij betreft genoeg info, ik ga een biertje drinken en kijk uit naar de openingsceremonie.
Proost!

Ron Speksnijder
Premium Events

Over Ron Speksnijder
Ron werkt als vrijwilliger voor de IOC (Internationaal Olympisch Comité) in Rio op de IOC-stand in het Olympische dorp. Daar worden de sporters geïnformeerd over de programma’s die men uitvoert en worden de verkiezingen gehouden voor de atletencommissie. Hieruit komen vier nieuwe IOC leden voort en dat voor een periode van 8 jaar. Ron coördineert deze verkiezingen en mag dat inmiddels voor de vijfde keer doen. Via Events.nl houdt hij ons op de hoogte van need to knows en nice to knows!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!