Back Back Achter de schermen

Live vanuit Rio: foute locals in het Holland Heineken House

20 augustus 2016

Update nummer 4 en ik geef het direct toe: veel en veel te laat. Barbara van Baarsel van High Profile Events al boos omdat de lezers schijnen te smachten naar ‘news from Rio’. De oorzaak van het lange wachten ben ik echter zelf. Het programma zit zo overvol dat de laptop niet eens opengaat. Maar toch hierbij een poging…

En weg was Dafne
Het gapen bij atletiek (zie update 3) werd al een stuk minder toen Usain Bolt de arena betrad. Won al dollend de 200 meter en Dafne bleek stukken minder dol. We zagen haar live het goud verliezen, hoewel je dat op TV in Nederland 1.000 keer beter ziet. Hier zwenkt de camera direct naar de winnaar en weg was Dafne. Wij ook trouwens.

‘Foute locals in Holland Heineken House’
De onvermijdelijke Corcovado-tour, (lees: wedstrijdje selfies maken voor het Christusbeeld) bleek onverwacht rustig de volgende ochtend. Omdat elke Braziliaanse organisator iedereen ten strengste afraadde om erheen te gaan vanwege de wachtrij…. geen wachtrij. Hoeveel anders in het Holland Heineken House ’s avonds! Rijen lang voor de deur en een (wellicht nieuw) fenomeen, een magneet voor de locals. Zal een flink evaluatiepunt worden bij de organisatie. Veel foute locals die de sfeer niet bijster ten goede brachten (en dan zijn we nog mild).

Verder: meer dan lof voor HHH
Maar voor de rest, niets dan lof over dat HHH. Elke vierkante meter, elke minuut, iedere artiest, ALLE personeelsleden (echt chapeau voor de recruiters!) licht, geluid, beleving: helemaal top. We hebben er heel wat naamgevers besteld!

Wedstrijdje in Favela
Vrijdagochtend met de groep een Favela in geweest om er 60 sporttenues te overhandigen aan straatkinderen. Bij onze opdrachtgever zijn ze met de pet rond geweest met als resultaat dat een school midden in een Favela er ook op het sportveld puik bijloopt. De overhandiging was in de vorm van een voetbalwedstrijd waarbij (en dat vonden de Favela-jongetjes minder leuk) de voetballers compleet werden weggetikt door Europese mannen tussen de 42 en 62 jaar. 4-2 voor ons, we kregen niet eens een hand meer na de wedstrijd (terwijl we ze net nieuwe tenues hadden gegeven). Overigens stond dit wedstrijdje in het niets bij de impact van de Favela-tour. Hoe groot kan een contrast zijn? De Ipanema met grondprijzen die lijken op Manhattan, en 1 kilometer verderop de grootste armoede die er maar bestaat. Bizar.

Duistere krachten bij de Olympische Spelen
En dan……. het dameshockey. Marc Lammers omschreef het pakkend: ‘Soms is sport keihard’ en ‘je haalt niet zomaar even goud op’. Wat mij opviel was dat Nederland ERG goed was, Engeland onthutsend slecht en we toch verloren. Er komen soms duistere krachten naar boven bij zo’n Olympische Spelen. Wat de hockeymeiden wel goed deden was de knop omzetten. Kwam Dafne Schippers nog stik-chagrijnig het HHH binnen en ging het dak er pas af nadat haar vriendje Nicky Romero de boel op stelten zette, onze hockeymeiden waren vanaf seconde 1 de absolute sfeermakers. Nu weet ik weer waarom mijn hockeyende dochters zo graag naar hockeyfeestjes gingen: wat een feestnummers zijn dat zeg!! Dak ging eraf, en terecht. Deze avond (sterker, deze hele week) was te mooi om chagrijnig te zijn.

En inmiddels weer bijna tijd om naar huis te gaan. Onze gasten liggen nu lekker aan de Copacabana, dadelijk zelf nog een paar peperdure OS2016-merchandise kopen (over marketingmachines gesproken!), een afscheidslunch en nog wat dingetjes. Eindelijk een minder strak schema vandaag.

Meer?
Nog mensen interesse in een update nummer 6?? Bij voldoende ‘Ja graag Roger, vertel vertel vertel’ maken we er nog 1 vanuit het vliegtuig………… Bij te weinig likes ga ik lekker slapen. Zal zeker lukken na een enerverende maar absolute topweek in Rio de Janeiro!!

Roger Schreurs
Loco Enzo

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!