Back Back Achter de schermen

Live vanuit Rio: “We” hebben goud!!

08 augustus 2016

Na de openingsceremonie zijn de Spelen echt begonnen. De eerstvolgende vraag was wanneer wij een medaille zouden gaan winnen. Ik zeg medaille, maar bedoel eigenlijk goud. Op de één of andere manier zijn de verwachtingen hooggespannen bij “ons” Nederlanders. De voorbereidingen waren super, de trainingen gingen lekker en wij hadden geen last (volgens de officiële infobronnen) van half afgebouwde flats in het Olympische Dorp. Aan alles was gedacht om ervoor te zorgen dat wij heel veel (gouden) plakken zouden gaan winnen. Dus…

Na 2 dagen stond de teller nog op de keiharde “0” medailles. Geen plak bij het zwemmen en nog wat andere tegenvallers maken dat de stemming al snel naar een dieptepunt daalt in Rio. Voor het gemak vergeet iedereen dat iedere atleet, van elk land, zich optimaal heeft voorbereid en dat de competitie enorm is. En dat iedereen tot het uiterste strijd voor een podiumplaats.

Zondag zou het dan moeten gebeuren met Marianne Vos of Annemiek van Vleuten met Dames Wielrennen. Alles leek goed te gaan totdat Van Vleuten een vreselijke smak maakte tijdens de afdaling. Weer geen medaille!!

Maar dan toch. Gelukkig is Anna van der Breggen Neerlands hoop geworden tijdens de wegwedstrijd: “Ons” eerste goud is binnen. Dat smaakt naar meer…

Ron Speksnijder
Premium Events

Over Ron Speksnijder
Ron werkt als vrijwilliger voor de IOC (Internationaal Olympisch Comité) in Rio op de IOC-stand in het Olympische dorp. Daar worden de sporters geïnformeerd over de programma’s die men uitvoert en worden de verkiezingen gehouden voor de atletencommissie. Hieruit komen vier nieuwe IOC leden voort en dat voor een periode van 8 jaar. Ron coördineert deze verkiezingen en mag dat inmiddels voor de vijfde keer doen. Via Events.nl houdt hij ons op de hoogte van need to knows en nice to knows!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!