Back Back Nieuws

Live Solutions verzorgt marathonproductie TEDx Amsterdam 2011

30 november 2011
De Amsterdamse Stadsschouwburg stond vrijdag 25 november geheel in het teken van TEDx Amsterdam. Voor de derde keer tekende Live Solutions met veel plezier voor de productie van dit inspirerende evenement.

 

De TEDx productie puzzel

Xander Kranenburg, hoofdproductie TEDx Amsterdam en creatief directeur bij Live Solutions: ‘Het is het derde opeenvolgende jaar dat wij de productie van TEDx Amsterdam verzorgen. Met een team van meer dan 100 vrijwilligers is overzicht bewaren en alle informatie filteren en stroomlijnen van essentieel belang. Als je van puzzels houdt is dit een ware breinkraker. Vanaf 09.00 uur ‘s ochtends was 13 uur volledige concentratie nodig om de bedachte show vlekkeloos op het podium uit te voeren’.

 

The TEDx Brain

‘Het leuke aan TEDx Amsterdam is dat we elk jaar weer met een grote groep inspirerende personen en partijen in aanraking komen. Dit jaar hebben wij bijvoorbeeld samen met Rogier van der Heijde, Chief Design Officer Philips Lighting en Arvid Buit het complete lichtplan duurzaam gemaakt. Dit door gebruik te maken van o.a. Vari-Lite VLX lampen met de nieuwste LED techniek - vergelijkbaar met de standaard washes echter zonder het daarbij behorende stroomverbruik. Het samenwerken met reclamebureau ‘We are Pi’ en 50 leden van ‘Het Nationaal Ballet’ om bij de opening ‘The TEDx Brain’ te vormen was nog zo’n hoogtepunt.’

 Youtube Nationaal Ballet 'The Brain'


 

Spraakmakend en inspirerend programma

'Human Nature' was het thema voor TEDxAmsterdam 2011. Sprekers en publiek gingen gezamenlijk op zoek gaan naar wat het betekent om mens te zijn in een samenleving die steeds meer wordt gedomineerd door technologie en economische vraagstukken. Gevat in een combinatie van persoonlijke verhalen en prikkelende verbeelding, lieten wetenschappers, ondernemers en kunstenaars hun licht laten schijnen op al die aspecten van de menselijke natuur. Door de hoge snelheid en afwisseling was het programma onderhoudend, prikkelend als uitdagend.

 

Meest inspirerende TEDx Amsterdam

Deze editie van TEDx Amsterdam was volgens velen afgelopen vrijdag aanwezig misschien wel de meest inspirerende van de afgelopen 3 jaar. Met bijzondere bijdragen van o.a. Prof. Henrik Schärfe (en zijn tweeling humanoid), Prof. Barry Schwartz over de ‘Technology of Ideas’, Es'ra al Shafei (activiste in het Midden-Oosten) en Gary Wolf (oprichter van WIRED en de Quantified Self beweging).

 

Inspirerende Nederlandse sprekers

Uit Nederland waren o.a. Joris Luyendijk (die de bankwereld observeert in Londen), Rogier van der Heide (Vice President and Chief Design Officer of Philips Lighting), Peter van Uhm (Commandant der Strijdkrachten), Prof. Henkjan Honing (over ons brein en muziek), the Human Beatbox Jonathan Baij en Wende Snijders.

  

Foto: Maurice Mikkers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!