Back Back Achter de schermen

Live Solutions produceert TEDx Summit en The Next Web Conference

15 mei 2012

April 2012 was een succesvolle maand voor evenementenbureau Live Solutions. ‘De maand april stond in het teken van technologie, innovatie en ideas worth spreading’, vertelt Xander Kranenburg, directeur van het Amsterdamse evenementenbureau Live Solutions.

‘Van 16 t/m 20 april verzorgden we de showproductie voor de eerste TEDxSummit in Doha, Qatar. Een week later tekende Live Solutions voor de zevende achtereenvolgende keer voor de productie van The Next Web Conference in Amsterdam.’

TEDx Summit en TED in Doha, Qatar
De TEDx Summit was een 5-daagse evenement exclusief voor TEDx organisatoren. Er werden 750 licentiehouders uit zo’n 90 verschillende landen uitgenodigd om naar Doha, Qatar te komen en middels workshops, bijeenkomsten en dieptesessies samen de toekomst van TEDx te formuleren. Daarnaast was het doel van de Summit TEDx op de kaart zetten in het Midden Oosten.

The Power of X
Belangrijke rollen in deze TEDxSummit waren weggelegd voor het team van TEDx Amsterdam. Voorzitter van de Stichting Jim Stolze vestigde zich vier maanden eerder in Qatar om van daaruit in samenwerking met o.a. reclamebureau We are Pi en Live Solutions het evenement internationale allure te geven. Waar We are Pi tekende voor de conceptontwikkeling en communicatie had Live Solutions een essentiële rol als showproducent en – designer.

Internationaal profileren
Samen met een brede groep aan lokale en internationale eventprofessionals kreeg het Amsterdamse bureau de kans zich internationaal te profileren. ‘Dat is gelukt gezien de reacties van de diverse betrokken partijen’, aldus Xander. ‘Iedereen was erg onder de indruk van het eindresultaat.’ Als het aan hem ligt blijft het dan ook niet bij dit eenmalige uitstapje naar Qatar. ‘Dit smaakt absoluut naar meer.’

Inspirerende verhalen van de beste TED sprekers
Het evenement in Qatar was extra speciaal omdat het de allereerste officiële TED in het Midden-Oosten was, gehost door onder anderen Chris Anderson, curator van TED. De Opening Night in het Amphitheater in Katara bestond uit een twee uur durende TED sessie met sprekers en artiesten uit de regio en de rest van de wereld. In het openluchttheater luisterde de 2.500 genodigden onder een overweldigende sterrenhemel naar de verhalen van de beste TED en TEDx sprekers.

Speciaal gecreëerde Dome
Gedurende de week volgde ook twee volle dagen in een speciaal gecreëerde Dome die plaats bood aan de 750 TEDx organisatoren. Deze bevlogen mensen werden op hun beurt weer geïnspireerd door verhalen van topsprekers als Reggie Watts, Will Noel, Wolfgang Kessling, Rives,Hans Rossling en Jose Andres (waarvan de laatste twee sprekers nog dezelfde week uitgeroepen werden bejubeld als TIME 100 most influential thinkers).

Grote eer
‘De laatste drie jaar hebben wij de ‘power of ideas’ aan het werk gezien bij TEDx Amsterdam’, aldus Xander Kranenburg. ‘De energie, inspiratie en kracht die dit evenement losmaakte is moeilijk in woorden te vatten maar je kunt je voorstellen hoe het is als je 750 TEDx organisatoren vanuit de hele wereld bij elkaar brengt. Het was een grote eer om met deze groep bijzondere mensen samen te mogen werken. Van ideas worth spreading naar ideas worth doing. Dit was er zeker een van.’

TNW 2012
Amper terug op Hollandse bodem begon de bouw van The Next Web. Net als voorgaande edities kreeg Live Solutions de vrije hand in het evenementenontwerp voor zowel het Transformatorhuis als de Gashouder, beide op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit jaar pakte Live Solutions flink uit door met de vorm van de Gashouder mee te buigen en een bijzonder halfrond buigend projectiescherm te plaatsen dat meer dan 125 m2 meter in oppervlakte bestreek. Dit zorgde voor een opzienbarende opening van het congres.

TNW CxO Summit
Op woensdag werd gestart met TNW CxO Summit in samenwerking met Accenture. De CxO Summit bracht de genodigden uit de top van het bedrijfsleven en internetindustrie samen. Op donderdag en vrijdag bracht The Next Web Conference inspirerende verhalen van jonge ondernemers bij de Startup Rally én levenslessen van sprekers als Mark Randall (Adobe), Chad Hurley (mede-oprichter Youtube), Werner Vogels (CTO Amazon) en vele andere opzienbarende tech ondernemers. Veel van de sprekers en bezoekers van The Next Web kennen elkaar en de organisatie van eerdere edities en andere congressen of events waardoor de sfeer gemoedelijk, bescheiden maar bovenal erg open is.

Wat is The Next Web Conference?
In zeven jaar tijd is The Next Web uitgegroeid tot een toonaangevend international evenement dat 1.500 bezoekers uit 35 verschillende landen naar Nederland trekt. The Next Web Conference gaat zoals de titel al impliceert over wat is ‘next’ op het web? Xander Kranenburg: ‘Er wordt gesproken over alles wat op dit moment hot en 'upcoming' is. Vernieuwing is het sleutelwoord. Als er een evenement is waar wij als bureau jaarlijks van leren is het wel The Next Web. Niet alleen van de sprekers maar ook de tools die o.a. door de partners van TNW worden aangedragen. Het is keer op keer zoeken naar de grenzen van wat mogelijk is. Het glasvezel en WIFI netwerk had aardig wat te verduren tijdens de drie intensieve dagen. Op een gegeven moment waren er meer dan duizend mobiele apparaten (computers, iPads en smartphones) tegelijkertijd online. Op zo’n moment hoor je het glasvezel bijna kraken’.

Langdurige relaties
‘Wij hebben de afgelopen acht jaar veel geïnvesteerd in langdurige relaties met onze klanten. De samenwerking met The Next Web is hier een goed voorbeeld van. Het wederzijds vertrouwen zorgt ervoor dat we gezamenlijk dit jaarlijks terugkerend evenement naar een steeds hoger niveau weten te tillen. Het is dan ook een prachtige productie om elk jaar te mogen doen!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!