Live productie in Philharmonie HaarlemLive productie in Philharmonie Haarlem
Back Back Nieuws

Live productie in Philharmonie Haarlem

12 februari 2019

Woensdag 30 januari jl. faciliteerde de Philharmonie met trots de live uitzending van ADEMNOOT (NPO1). Dit zangevenement werd rechtstreeks vanuit de Grote Zaal uitgezonden voor het Longfonds (voormalig Astmafonds). Vier longpatiënten zongen samen met één van de vier aanwezige koren en Berget Lewis, Tino Martin, Angela Groothuizen of Tommie Christiaan. De presentatie was in handen van Trijntje Oosterhuis en Jan Smit.

De vier longpatiënten werden geïntroduceerd met een persoonlijke video waarin te zien was welk gevecht ieder door hun longziekte voert en de impact daarvan op hun geliefden. Direct daarop volgde het live optreden van de longpatiënt, wat door de introductie extra indrukwekkend was.

Verrassingsoptreden

Eén van de vier longpatiënten was op het moment van de uitzending niet fit genoeg om het podium te bestijgen. Zij kreeg daarom een live verrassingsoptreden van Berget Lewis. Het geheel werd wederom ondersteund door een koor. Ondertussen zagen zowel de mensen in de Philharmonie als de kijkers thuis de beelden van de patiënt met haar kinderen. Berget werd tijdens het lied emotioneel en ook de zaal was geroerd. Hieruit bleek wel dat geluid, beeld, licht en de omgeving elkaar versterkte en de boodschap goed binnenkwam.

Aan het eind van de show werd duidelijk dat het geheel ook de mensen thuis had bereikt. Er werd bekend gemaakt dat het Longfonds tijdens de uitzending maar liefst 4.017 donateurs rijker was geworden.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!