Live Impact verzorgt opening Wereld Muziek Concours 2017Live Impact verzorgt opening Wereld Muziek Concours 2017
Back Back Nieuws

Live Impact verzorgt opening Wereld Muziek Concours 2017

17 juli 2017

Het Wereld Muziek Concours (WMC) is voor muzikanten wat de Olympische Spelen voor sporters zijn. Eens in de vier jaar komen 20.000 muzikanten naar Nederland om drie weken deel te nemen aan wedstrijden op het allerhoogste niveau.

Aan Live Impact | Eventmarketing de eer om de officiële openingsceremonie in het stadion te bedenken en te produceren. Het thema 'Breathing the World' werd vertaald naar een muzikale wereldreis die één uur duurde. Componist Guido Dieteren (Guido’s Orchestra) schreef het hoofdthema dat als een rode draad door de show liep.

'Nieuw elan'

Leon Fuchs van Live Impact over de opdracht: 'Je krijgt niet vaak de kans om je expertise toe te passen op zo’n groot podium als de grasmat van een stadion. We zijn er, gezien de positieve reacties, in geslaagd om een klein zinnetje op papier om te zetten naar een spectaculaire stadionshow. Daarbij hebben we tijdens de show steeds de interactie gezocht met het aanwezige publiek. Het WMC wilde graag een nieuw elan en dat hebben ze met deze show gekregen.'

De pers omschreef de opening als 'een Olympisch spektakel'. De show werd integraal op televisie uitgezonden.

Beelden van de openingsscène kun je bekijken via deze link.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!