Back Back Nieuws

Lionel Richie hoofdartiest Symphonica in Rosso

12 maart 2008
Superster Lionel Richie wordt dit jaar de hoofdartiest van Symphonica in Rosso. Te midden van een indrukwekkend, visueel spektakel zal Richie zijn grootste hits ten gehore brengen. Bovendien ontvangt hij, begeleid door het 45-koppig, symphonisch orkest ‘Guido’s Orchestra’, diverse gastartiesten waaronder Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer. Symphonica in Rosso vindt plaats op 9 september 2008 in het Gelredome. De voorverkoop start op 15 maart.

‘Ik ben enorm onder de indruk van Symphonica in Rosso. Het is een fantastische concertreeks waar mijn muziek prachtig in past. Daarnaast heb ik een bijzondere band met het Nederlandse publiek en Nederland’, aldus de sympathieke wereldster.

Lionel Richie zal zijn grootste hits, waaronder Hello, Easy, All Night Long, Dancing On The Ceiling, My Destiny en Angel, spelen. De meeste hits zullen bovendien speciaal voor Symphonica in Rosso opnieuw gearrangeerd worden voor band en orkest. Zo zullen veel liedjes een geheel andere, eigen maar wel herkenbare sound krijgen. Ook Trijntje Oosterhuis, die onlangs met veel succes in Japan optrad met de legendarische Burt Bacharach, en Candy Dulfer zullen een belangrijke vocale èn muzikale bijdrage leveren aan het concert. Daarnaast zullen er nog een aantal verrassende acts aan Symphonica in Rosso 2008 worden toegevoegd.

De combinatie van spetterende optredens, een groots podium, de nieuwste licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en de kleur rood zorgen er ook dit jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend concert zal zijn.

De eerste twee edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal ruim 480.000 bezoekers. Met Marco Borsato in 2006 met tien uitverkochte stadions en in 2007 met Paul de Leeuw met vijf uitverkochte stadions. Symphonica in Rosso staat nu al bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekconcert van Nederland.

Kaarten voor Symphonica in Rosso 2008 zijn vanaf 15 maart om 10.00 uur te bestellen via de bekende Ticketservice adressen (grote postkantoren, 100 Free Record Shops, VVV’s en GWK-stationskantoren), 0900-3001250 (€ 0,45 p.m.) en ticketservice.nl en via symphonicainrosso.nl. VIP arrangementen zijn uitsluitend verkrijgbaar symphonicainrosso.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!