Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!
Back Back Locaties

Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!

06 april 2021

Het is de hoogste tijd om elkaar weer buiten een beeldscherm om te zien. In kleine groepen (max. 30 pers.) op een niet-openbare locatie is dit - met inachtneming van de coronaveiligheidsmaatregelen - ook toegestaan. Mits de bijeenkomst essentieel is voor het bedrijfsproces of het een opleiding of training betreft. (Lees hier meer: rijksoverheid.nl). Naast dat het fijn is om elkaar in het echt te zien, is het voor de uitkomst van sommige meetings ook noodzakelijk. Denk aan het nemen van beslissingen of voor het op gang brengen van creatieve processen. Daarvoor moet je echt even uit je dagelijks omgeving of sleur. Linda op Locatie nam Joep mee op Locatietour door de regio Amsterdam en bezocht met haar filmcamera in de hand vijf kleinschalige locaties op of aan het water.

 • Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!
  geWoonboot
 • Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!
 • Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!
  Singel80
 • Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!
  Mandelahuisje
 • Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!
  Gemaal van Muiden
 • Linda op Locatietour: Weg met dat beeldscherm!
  Bartmanzboot

Duurzaam drijven op het IJ

We starten de Locatietour vroeg in de ochtend op de culturele hotspot van Amsterdam, de NDSM-werf. Een beetje verstopt tussen de ruigheid van de werf en de rust van de natuur, maar met de skyline van de stad op de achtergrond, drijft de geWoonboot op het IJ. Deze vergaderlocatie is autarkisch gebouwd en dat betekent dat ze voorziet in eigen stroom- en energievoorziening. De bedrijfsvoering is duurzaam en ook het eigen afvalwater wordt gezuiverd. Voor vertrek gooit Linda nog een netje uit in de hoop nog een plastic vis te vangen.

Thuisgevoel aan de stadssingel

We pakken het pontje naar het Centraal Station en lopen daarvandaan in ongeveer 5 minuten naar Singel80. Een prachtig stijlvol ingericht grachtenpand dat exclusief te huur is voor bijzondere bijeenkomsten. We voelen ons er al snel thuis. In de huiskamer staat een lange tafel om te vergaderen en er is een loungehoek om te chillen. De opkamer wordt gebruikt voor subsessies of privégesprekken en beneden in het souterrain lunch of dineer je met z'n allen aan een mooi gedekte tafel. En als dat nog niet genoeg is wordt er met alle liefde een appeltaart voor je gebakken.

Herberg met hommage aan Mandela

Vanaf het Centraal Station pakken we het pontje naar de Sixhaven. In de voormalige havenmeesterswoning vergader je aan een unieke kunstzinnige ronde tafel in de glazen aangebouwde ruimte. Leuk om te weten: in enkele minuten transformeert de tafel in een hemelbed voor een romantische nacht. Aan creatieve ideeën geen gebrek bij Ilco van der Linde die het concept van het Mandelahuisje bedacht. Al vanaf zijn veertiende heeft hij een grote bewondering voor Nelson Mandela. Als hommage aan hem en zijn gedachtengoed wordt conform de Ubuntu-filosofie, op deze locatie verbinding gevoed, gevierd en hersteld.

Erfgoedlocatie met royal class verzorging

In het pittoreske Muiden met zicht op het Muiderslot bezoeken we Het Gemaal van Muiden. Als onderdeel van de nieuwe Hollandse waterlinie is dit een UNESCO Werelderfgoedlocatie. De open keuken verbindt het industriële gedeelte met de landelijke aanbouw waar een grote vergadertafel staat. Deze locatie ademt gastvrijheid. Niet zo raar omdat het wordt gerund door een voormalige stewardess van de KLM. Irene Dhert had als droom om een locatie te runnen waarbij je iemand die alles al heeft toch kunt verrassen. Bij KLM noemen ze dit Royal Class en dat is merkbaar tot in de kleinste details.

Vintage woonboot aan de Vecht

We sluiten de Locatietour af met een kopje 'pollepelkoffie' van Bart op de Bartmanzboot. Deze woonboot is al jaren in zijn familie en beschikt nog over unieke vintage details. Al bladerend door het fotoalbum komen de verhalen los. De kast die zijn vader zelf maakte staat er nog, maar de groeistreepjes die gezet werden op de houten balken zijn overgeschilderd. In de sfeervolle eigentijds ingerichte huiskamer kun je heerlijk praten op het water. En dat hebben we gemerkt. Zoveel te vertellen over de mogelijkheden op deze locatie, maar dat past allemaal niet in een vlog van twee minuten en één alinea tekst. Dus ga het vooral zelf eens ervaren.


‘Water doet iets met je, het haalt de stress uit je lichaam’

Bart Huisinga - Bartmanzboot

De Locatietour is een concept van Linda op Locatie en wordt geïnitieerd en georganiseerd door Linda Kerkhoven. De live Locatietours worden graag bezocht door meetingplanners en eventmanagers maar nu is er ook de online editie. In de volgende editie van Linda op Locatietour neemt ze je mee naar de prachtig bloeiende Betuwe. De live Locatietour gaat op maandag 6 juli naar Utrecht Region.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!