Back Back Nieuws

Limiet 10 Engelse Mijl Dam tot Damloop bereikt

01 april 2013
De limiet voor de 10 Engelse Mijl (16,1 km) van de Dam tot Damloop werd afgelopen vrijdag binnen 1,5 uur bereikt. Het is het vierde opeenvolgende jaar dat alle startbewijzen voor de hoofdafstand binnen een halve dag uitverkocht zijn. Het geeft maar weer eens aan hoe enorm populair Nederlands grootste hardloopevenement is. Inschrijven voor de 4 Engelse Mijl (6,4 km), de Run2Day Ladies Damloop (ook 6,4 km) en de Mini Dam tot Damlopen is nog wel mogelijk. De 29e Dam tot Damloop, die dit jaar plaatsvindt op zondag 22 september, heeft een maximum limiet van 55.000 deelnemers.

Om de overweldigende vraag naar startnummers in goede banen te leiden, werd door organisator Le Champion voor de individuele inschrijving een virtuele wachtrij voor het inschrijfformulier geplaatst. Dit zorgde ervoor dat de toegestroomde bezoekers van de website geleidelijk konden inschrijven. De start van de inschrijving verliep dankzij de inzet van het wachtrijsysteem soepel.

Goede doelen team
Hardlopers die alsnog mee willen doen aan de 10 Engelse Mijl, kunnen gesponsord lopen in een goede doelen team. Bij deelname in een goede doelen team wordt geprofiteerd van dezelfde extra’s als bij de Dam tot Dam Businessloop. De deelnemende goede doelen staan vermeld op damloop.nl. Men dient voor aanmelding direct contact op te nemen met het goede doel. Het Dam tot Dam Goede Doelen Project bracht vorig jaar in totaal € 979.400,- op. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!