Limburgse theaters open voor testvoorstellingenLimburgse theaters open voor testvoorstellingen
Back Back Nieuws

Limburgse theaters open voor testvoorstellingen

08 april 2021

Op 13, 14 en 15 april 2021 is het publiek welkom in de theaters in Maastricht (Theater aan het Vrijthof), Roermond (Theater de Oranjerie en ECI) en Venlo (De Maaspoort). Het gaat om een landelijke test om de logistiek rondom de coronasneltests in de teststraten en in de theaters te onderzoeken. De Limburgse theaters zijn blij dat ze voor even hun deuren mogen openen.

Negatieve test en theaterticket

Theaters in heel Nederland doen mee aan de test. In aanmerking komen voor deze test kan alleen als er in de buurt een sneltestlocatie is opgezet. De overheid ziet het sneltesten in combinatie met vaccinaties als snelste strategie om weer meer mogelijk te maken in Nederland. Gasten reserveren zoals normaal een ticket via de website van het theater en laten zich vooraf testen via de nieuwe snelteststraten. Het bewijs van de negatieve test vormt in combinatie met het theaterticket het toegangsbewijs.

Echt publiek in theater

‘We zijn blij dat we mee kunnen werken aan een onderzoek dat ervoor kan zorgen dat onze sector na een hele lange sluiting weer langzaam open kan. Daarnaast is het ontzettend leuk om weer echt publiek in de theaters te mogen verwelkomen op een hele veilige manier’, aldus de directeuren van de deelnemende theaters. In de theaters zijn uiteenlopende artiesten te zien, van cabaret tot opera en van muziek tot toneel. ‘Zo is er voor elke theaterliefhebber iets te kiezen.’

Strikt protocol

De theaters houden zich verder strikt aan het geldende protocol met alle bekende maatregelen zoals anderhalve meter afstand, mondmaskers, handen desinfecteren bij binnenkomst, looproutes, aanwijzingen in de theaterzalen. Het aantal tickets is beperkt tot de anderhalve meter capaciteit van de theaterzalen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!