Compagnons Klaas van Leengoed (51) en Niek van Lieverloo (35) hebben de exploitatie van hun bedrijven ondergebracht in de Lievergoed Collectie. Kenmerkend voor deze collectie zijn historische, monumentale locaties waar bijeenkomsten op hoog niveau worden georganiseerd en waar restaurants worden geëxploiteerd. Onder het motto ‘altijd verrassend voortreffelijk’, bieden de bedrijven gastvrijheid, hoffelijkheid en kwaliteit. De medewerkers van de locaties worden opgeleid bij Kasteel Maurick.
Kapel Montfort
Klaas van Leengoed: ‘Per 1 januari 2023 hebben we de exploitatie overgenomen van zowel de kapel als de brasserie. De kapel is gebouwd in 1910 door de paters Montfortanen, die het voormalige kasteel Bijstervelt bewoonden. De kapel is voorzien van prachtige originele glas in lood ramen en muurschilderingen. Hij is recent gerestaureerd en gerenoveerd en geschikt voor bijeenkomsten als bruiloften, condoleances en zakelijke bijeenkomsten als vergaderingen tot 150 personen.’
Brasserie Jacob V
Landgoed Groot Bijstervelt heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Nadat er eerder een slot op het landgoed stond, werd er in 1772 een kasteel gebouwd, dat vanaf 1903 door de paters werd uitgebreid en omgedoopt tot klooster. Niek van Lieverloo: ‘De huidige Brasserie Montfort gaat Brasserie Jacob V heten, vernoemd naar Jacob Derk baron Sweerts de Landas, de laatste kasteelheer en de vijfde in lijn van dit adellijke geslacht. Op de kaart komen toegankelijke gerechten die we, net als op Kasteel Maurick, vers in eigen keuken maken. De keuken en het interieur worden opgefrist en voorzien van een ‘Lievergoed-sausje’. De opening van de brasserie en de kapel is voorzien voor maart 2023.’
Drie historische locaties
De compagnons zijn in hun nopjes met de nieuwe aanwinst. Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo: ‘Toen we zeven jaar geleden begonnen met Kasteel Maurick hadden we de ambitie om ongeveer elke drie jaar een nieuwe locatie te verwerven. We zijn er trots op dat we die ambitie hebben kunnen realiseren. De collectie biedt een mooie afwisseling van banqueting op drie locaties en drie restaurants. We hebben er veel zin in om in Oirschot aan de slag te gaan en we zijn druk bezig met alle voorbereidingen en het werven van medewerkers voor keuken, bediening en management.
Beeld: Brasserie en Kapel C, Kees Beekmans