Back Back Achter de schermen

Lieve Sail 2010,

16 augustus 2010

Even terug in de tijd. Ik begon ooit in de postkamer bij mijn ouders in het bedrijf. En geloof me, ik had echt de minst geambieerde functie ondanks dat niemand dat door had. Ik begon eerder dan de rest, stopte later, had geen privileges ten opzichten van mijn collega’s. Als “zoon van..”, moest ten allen tijde beleid van mijn ouders ondersteunen (hier was ik niet heel erg sterk in) en verdiende ongeveer minimumloon. Ik zei tegen mijn moeder: “Het gaat heel anders dan ik had gedacht mam?”. Mijn moeder reageerde dan gelaten en zei: “Je hebt een voorbeeldfunctie jongen. Eedereen kijkt naar je. Om hetzelfde te bereiken zal je beter, netter, slimmer en sterker moeten zijn dan de rest.” Ik snapte het niet, maar begreep wat ik wel en niet mocht. Later heb ik de invloeden gezien van goed voorbeeldgedrag en snap nu wat mijn moeder jaren eerder bedoelde!

Ik bekijk net even de website van Sail 2010. Niemand roert er iets over, maar ik denk toch dat de organisatie van Sail 2010 enige morele verantwoording heeft ten opzichte van Pakistan. Op de site van Sail staan de cijfers van 2005 gepubliceerd. 1,8 miljoen bezoekers met een publieksbesteding van 97 miljoen euro. Stel dat dezelfde cijfers dit jaar gehaald gaan worden dan denk ik als onbenullige aardklootbewoner het volgende:

Nederlandse Evenementenbranche Vecht Voor Pakistan
1. Hostessen, freelancers, bedieningsmedewerkers, studenten HHS en VTM, evenementorganisatoren, creators, artiesten kortom de hele branche, allemaal (door Sail georganiseerd) het Sail terrein op en maak 1 euro afhandig van elke bezoeker.
2. De Telegraaf, Nuon, ING, Clifford Change, Accor, Gaastra, Old Amsterdam, Amvest, G4S, Deloitte en de Ter Haak Groep verdubbelen onze opgehaalde euro’s.
3. De overheid doet anders mee, deze tekenen een acte om waterbouwkundig op te gaan leiden in Pakistan, leren lokaal hoe watermanagement toe te passen en maken draaiboeken voor rampscenario’s.

Ik heb er nu al zin in! Freelance vakbroeders en zusters, mocht Sail dit idee oppikken, dan kunnen jullie een telefoontje van mij verwachten! Lopen jullie dan mee voorop?

Om één en ander wat te bespoedigen stuur ik even een mailtje met de link van dit artikel naar alle sponsors en de organisatie van Sail 2010, ik ben erg benieuwd naar de reacties van die kant!

Maak een mooie dag…
Otto Ph. Seibert jr.

Puur op het gevoel:


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!