De officiële opening van de nieuwe locatie van LIEMÈS staat gepland in het najaar, in september 2025 vinden de eerste evenementen al plaats. Voordat het zover is, wordt de casco benedenverdieping volledig verbouwd: er komen twee flexibele zalen voor plenaire bijeenkomsten, een centrale foyer met bar, koffieruimtes en een overdekt terras met buitenbar. ‘Dankzij flexibele wanden kunnen we de ruimte volledig open zetten, voor grootschalige bedrijfsfeesten maar ook voor autoshows en foodtruckevents. De wagens rijden straks zo naar binnen.’
Flexibiliteit als speerpunt
De flexibele locatieopzet maakt LIEMÈS uniek. ‘De nieuwe verdieping kan zelfstandig draaien, maar is ook te combineren met de bovenverdieping en foodcourt, waar de zeven wereldkeukens en het restaurant zich bevinden. Een bedrijfsevenement in combinatie met een foodfestival? Een dansfeest of bruiloft? Alles is mogelijk.’
‘Na de zomer beschikt LIEMÈS over zes tot zeven break-out ruimtes, en wordt daarmee ook aantrekkelijk voor congressen en symposia. De faciliteiten voor koffie, lunch en borrel, het restaurant binnen en het terras buiten, creëren een afwisselende setting voor bezoekers. En dat is vaak erg welkom op een lange dag vol sprekers en kennissessies.’
Het eerste officiële Apple Museum ter wereld
Trots vertelt Chantalle over het gloednieuwe Apple Museum dat in november haar deuren opent, pal naast LIEMÈS: ‘Voor Ed Bindels, de eigenaar van LIEMÈS - en ook eigenaar van Amac Nederland - is het een droom die uitkomt. Dit wereldwijd unieke Apple Museum zorgt nu al voor veel belangstelling. We krijgen zelfs evenementaanvragen uit het buitenland. Dat is heel bijzonder.’
Naast Apple fans en dagjesmensen, is het museum ook interessant voor bedrijven en evenementplanners. ‘Je kunt straks ook een rondleiding door het museum aan je evenementprogramma toevoegen. En museumbezoekers krijgen de mogelijkheid om na afloop te genieten van een lunch of diner bij LIEMÈS.’
Duurzaam, culinair en lokaal
Duurzaamheid staat bij LIEMÈS voorop, ook op de nieuwe evenementlocatie. Van energiezuinige bouw tot duurzame foodconcepten: alles wordt zo verantwoord mogelijk ingericht. ‘De catering op de benedenlocatie wordt verzorgd door de zelfstandige ondernemers die de wereldkeukens in de LIEMÈS-foodcourt runnen. We betrekken hen actief bij alle evenementen, zodat ze hun specialiteiten ook als cateringconcept kunnen inzetten. Een win-win voor allebei.’
‘Op de nieuwe locatie zie je geen standaard buffetten, maar verrassen we gasten met internationale smaken, inclusief vegetarische, vegan en halal gerechten. Dat tilt de beleving naar een hoger niveau, én daagt de horecaondernemers uit om te blijven verrassen. We bundelen onze krachten en maken ook van de nieuwe locatie iets bijzonders.’
Volop in beweging
Naast alle faciliteiten, flexibiliteit en het internationale keukenteam onderscheidt LIEMÈS zich met haar goede bereikbaarheid. Chantalle: ‘We zitten pal aan de A2, hebben ruime parkeergelegenheid en er is een directe busverbinding vanaf Utrecht Centraal. Voor grote events is er een pendeldienst mogelijk vanaf het treinstation. We zijn bereikbaar voor gasten uit alle windstreken.’
Zowel op de bouwvloer als op werkvloer is er volop beweging: sinds maart 2024 staat Chantalle Metz als directeur aan het roer, en worden er nieuwe horecatoppers gezocht als versterking voor het eventteam. ‘De eerste evenementen staan inmiddels in de agenda, waaronder het Retailer of the Year Award event in november. En we ontvangen veel enthousiaste reacties. De nieuwe locatie belooft nu al een schot in de roos te worden.’