Liefde voor het eventLiefde voor het event
Back Back Column

Liefde voor het event

20 februari 2017

Blog door Tim Ebbers, Party Rent Group - De branche waarin wij werken heet live communicatie. Een vak omschreven in twee woorden die precies aangeven wat het is: het is live en het gaat om communiceren. Het is een vak dat zich binnen de marketingcommunicatiemix enorm heeft ontwikkeld en dat ook zal blijven doen. Het boeit, het is kleurrijk én het is uitdagend. Het evenementenlandschap is uitgestrekt en er is beweging, mede gevoed door de snelle digitale en mobiele ontwikkelingen en zeker ook door de continue behoefte om te onderscheiden en te verrassen. Uiteindelijk gaat het erom een situatie te creëren waar mensen bij elkaar komen, worden meegenomen in een beleving waar interactie haar maximale effect sorteert.

Jubileum

Party Rent Group is 25 jaar geleden begonnen. Vanuit een magazijn met aanpalende kantoorruimte werd de verhuur van tafels en stoelen opgestart. Met een bus met aanhanger en een kleine vrachtwagen gingen we onderweg. De eerste bedrijfs- en jubileumfeesten werden voorzien van meubilair en cateringbenodigdheden. We verdiepten ons in de markt, gingen hard op zoek naar klanten, kochten nieuwe materialen in en zochten weer nieuwe klanten. De markt ontwikkelde zich en wij ook. Het is een proces met valkuilen, maar vooral met mogelijkheden. Daar geloven we in en daar ligt de kracht van groei. De eerste bedrijfsruimte heeft in de loop van de jaren plaatsgemaakt voor een groot aantal vestigingen verspreid over meerdere landen. We vieren het vak in dit jubileumjaar vanuit 23 vestigingen, samen met zo’n 700 collega’s. 

Voelen, proeven, ervaren en beleven

Zoals gezegd is de live communicatie-branche boeiend en uitdagend. Een veelzijdige tak van sport waarin iedereen optimaal moet samenwerken. Dat geldt voor alle betrokken partijen rondom een evenement, maar ook intern in onze eigen organisatie. Ons credo is eigenlijk het beantwoorden van de vraag ‘waarom houden wij van events?’ En het antwoord vinden we als we ons verplaatsen in de deelnemers aan het congres, de bezoekers van het sportevent of de gasten van het bedrijfsfeest. Zij moeten zich prettig voelen, een heerlijke tijd met elkaar kunnen hebben, succesvolle gesprekken kunnen voeren en geïnformeerd kunnen worden. Zij moeten voelen, proeven, ervaren en beleven. En aan ons de taak om hiervoor het juiste decor te bouwen. 

Inspireren

En voor die belevingen ontwikkelen wij inrichtingsconcepten. Een samenspel van meubels, tafelcultuur, decoratie en de locatie. Natuurlijk steeds tegen het licht van het soort event, de te ontvangen gasten en het doel. Het is maatwerk waarbij creativiteit, kennis, ervaring en tegelijkertijd de hang naar vernieuwing doorslaggevend zijn. We willen de klanten verrassen met combinaties van stijlen, materialen en uitstraling. Gastvrije ontvangstruimtes, comfortabele lounges, smaakvolle dinner-settings, optimale congresopstellingen en gemoedelijke bistro-areas. De mogelijkheden zijn enorm en te veel om te benoemen, dus wijs ik jullie graag op onze Party Rent App. Een inspirerende tool vol producten, inrichtingsconcepten, events, projecten, thema’s en moodboards. Laat je verrassen, download de app en ervaar ook de liefde voor het event.

Veel plezier! Tim Ebbers, Party Rent Group

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!