Lichtpuntjes in de donkere dagen: #borrelplankchallengeLichtpuntjes in de donkere dagen: #borrelplankchallenge
Back Back Nieuws

Lichtpuntjes in de donkere dagen: #borrelplankchallenge

18 december 2020

Tijdens deze periode zitten we met z’n allen veel meer thuis. Veel bezoek met de feestdagen is niet mogelijk en een kerstgevoel van verbinding is lastiger in deze tijd. Daarom is de #borrelplankchallenge bedacht; een challenge met een knipoog en een glimlach. Bij deze challenge daag je elkaar uit om de mooiste, gekste of lekkerste borrelplank te maken. Deel deze op social media onder de hashtag #BORRELPLANKCHALLENGE samen met je familie en vrienden. Daarnaast kan je met deze challenge het longfonds steunen met oog op het herstel van corona-patiënten.

Steun het longfonds met de #BORRELPLANKCHALLENGE

Waarom het Longfonds? Tijdens Kerst zullen velen met hun gedachten of fysiek bij de Corona-patiënten thuis of in het ziekenhuis zijn. Hun leven en dat van hun dierbaren staat geheel in het teken van overleven en herstel. Veel corona-patiënten ondervinden lange tijd of blijvend klachten als gevolg van het virus. Zo heeft bijna 60 procent van de patiënten na 165 dagen nog last van kortademigheid en de coronaklachten worden niet altijd even serieus genomen. Dit is dan ook de reden dat deze ludieke actie ook aan een serieus doel gekoppeld is. Deze actie is een vervolg van de vele andere challenge, zoals de #icebucketchallege, waarin je een ijsemmer over je hoofd leegstortte.

Boodschap van de challenge

Met de basisgedachte van de #borrelplankchallenge: doe iets goeds, blijf thuis en blijf gezond om de coronabesmettingen terug te dringen. Een boodschap die naadloos aansluit bij de gedachte van het Longfonds. Hierbij wordt er bijgedragen aan de boodschap om meer thuis te blijven en het thuis leuk en gezellig te maken. Tegelijkertijd kunnen mensen donaties ophalen voor het Longfonds. Hiermee kunnen zij aanvullend onderzoek doen naar de gevolgen op korte en lange termijn van COVID-19 voor patiënten of het verder ontwikkelen van het coronalongplein – een platform voor mensen met longklachten na corona.

‘Het is voor iedereen een zware periode, maar vergeet daarbij ook niet aan een ander te denken. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!