Lichtinstallaties op NDSM brengen ode aan festivals en nachtlevenLichtinstallaties op NDSM brengen ode aan festivals en nachtleven
Back Back Nieuws

Lichtinstallaties op NDSM brengen ode aan festivals en nachtleven

21 oktober 2020

Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Vladimir Grafov een ode aan nacht- en festivalcultuur, juist nu de stad ‘s nachts noodgedwongen stiller is. Op uitnodiging van Stichting NDSM-werf ontwikkelen beide makers een site-specifieke installatie op de werf onder de noemer Because the Night. Deze werken maken in deze individuele tijd een collectieve beleving in de openbare ruimte mogelijk, door te spelen met elementen als geluidsgolven, licht en ritme.

Tijdens deze editie van ADE creëert Stichting NDSM-werf twee speciale lichtwerken in de publieke ruimte die een ode brengt aan de club-en festivalscene. Voor velen bekend als een levendig en rauw festivalterrein heeft de NDSM-werf, net als andere locaties in Amsterdam, door de maatregelen rondom COVID-19 stille maanden achter de rug. Tijdens ADE wil de stichting het gemis enigszins ondervangen met artistieke interventies van kunstenaars Boris Acket en Vladimir Grafov, die met hun werken reageren op de sfeer en beeldende ervaringen van festivals die nu noodgedwongen gemist worden op de werf. 

Veranderend festivallandschap

De NDSM-werf kleurt normaal gesproken door het jaar mee met alle festivals en evenementen die er plaatsvinden. Nu dat tijdelijk niet mogelijk is, geeft Stichting NDSM-werf, verantwoordelijk voor het beheren, cureren en programmeren van het terrein, kunstenaars de opdracht interventies te creëren op de iconische containerboog op de Docklands tussen de NDSM Loods en het nieuwe street-art museum STRAAT. Illustrator Sue Doeksen die al sinds 2012 een studio op de NDSM heeft trapt als eerste kunstenaar komend najaar af, haar werk is vanaf 2021 op de boog te zien.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!