Back Back Nieuws

Levensgenieters verzorgt REAAL Alcmaria Feesten

07 juli 2009
De tweede editie van de REAAL Alcmaria Feesten vond 25 t/m 28 juni plaats in Alkmaar. De organisatie kijkt terug op een succesvol festival met als hoogtepunt Kaeskoppenstad met 35.000 bezoekers. De organisatie was in handen van Levensgenieters.

Het idee van de Feesten begon anderhalf jaar geleden bij Arjen Lemstra van Levensgenieters.nl. ‘Een bundeling van evenementen om de prachtstad Alkmaar landelijk op de kaart te zetten’. En dat is gelukt. Er waren drie podia met landelijk bekende optredens, de talentenjacht ‘Get on Stage’ en natuurlijk Kaeskoppenstad.

REEAL Alcmaria Feesten
De binnenstad van Alkmaar stond wederom in het teken staan van muziek, entertainment, cultuur en gezelligheid. Optredens van o.a. Wende Snijders, Djumbo, Jeroen Zijlstra en de Lowland Paddies. De bezoekers vielen van de ene verbazing in de andere tijdens de Feesten.

Kaeskoppenstad: 550 medewerkers en 35.000 bezoekers
Een oude binnenstad die geheel is teruggebracht in de 16e eeuw, de bloeiperiode na de overwinning op de Spanjaarden. Bij Alkmaar begon de victorie. Met kleding van toen, oude ambachten, straattheater, troubadours en uiteraard kaas. 550 medewerkers lieten in de oude met stro en zand bedekte straatjes de historie in Alkmaar herleven. Het was een spektakel zonder weerga met maar liefst 35.000 bezoekers voor de tweede editie! Kaeskoppenstad werd ook dit jaar weer georganiseerd voor het goede doel.

Ronald Koeman: Ere Kaeskop

Ter ere van Kaeskoppenstad werd de nieuwe trainer van AZ, Ronald Koeman, gehuldigd tot Ere Kaeskop. Hij onderging deze ceremonie met lichte tegenzin, maar haalde wel de voorpagina van de Telegraaf. We hopen dat hij volgend jaar weer de Victorie in Alkmaar zal brengen.


Organisatie

De organisatie van de REAAL Alcmaria Feesten is in handen van Levensgenieters.nl. Kaeskoppenstad is een idee van Raadhuis en wordt georganiseerd door de Lions Alkmaar Victoria én Levensgenieters.nl. Het evenement heeft een jaarlijks terugkerend karakter.
Kijk voor meer informatie ook op: www.alcmariafeesten.nl  en www.kaeskoppenstad.nl.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!