Back Back Nieuws

Levensgenieters bij EK Drakenbootvaren

25 augustus 2010
EK Drakenbootvaren: van 13 t/m 15 augustus vond er een prachtig evenement plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Levensgenieters was door de organisatie gevraagd om alle tenten, de catering en het slotfeest te verzorgen. Zij hebben met veel plezier aan dit unieke evenement meegewerkt.

Maar liefst 1600 sporters uit heel Europa reisden af naar de hoofdstad om te peddelen voor medailles. Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Nederland wordt georganiseerd. Tachtig teams uit veertien landen streden om de Europese titel.


Aziatische peddelsport

Drie dagen lang klonk het tromgeroffel door het Amsterdamse Bos. Drakenbootvaren is een Aziatische peddelsport. In kleurrijke boten zitten maximaal twintig peddelaars plus een stuurman en een trommelaar. De laatste bepaalt het tempo en het ritme van het peddelen.
Een drakenboot kan met een volledige bemanning een snelheid van ongeveer 17 kilometer per uur bereiken. Teams uit onder meer Rusland, Engeland, Duitsland en Zwitserland deden mee. Er werd in vele media aandacht aan geschonken, van het 18.00 uur journaal tot Hart van Nederland.

Werelderfgoedlijst
Dit was ook te merken aan de bezoekersaantallen. Het was zelden zo druk geweest op de Bosbaan. Het weer was goed, de sfeer optimaal en er werd gepresteerd. Een mooie promotie voor een nog kleine sport in Nederland. Drakenbootvaren is trouwens de enige sport ter wereld waarvan het oorspronkelijke toernooi op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!